"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kas universaalelektri reform on valimiskampaania? (0)
30. jaanuar 2023
Kristjan Järvan Foto Aleksandr Gužov

Elektriturul jätkub koera saba raiumine jupi kaupa. Nüüd on erakonda Isamaa esindav ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan tulnud välja plaaniga, et kui universaalelektri hind on kallim börsielektrist, võiks tarbija maksta odavamat ehk börsihinda.

Koalitsioonipartnerid Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid juba näitasid punast tuld plaanile siduda seadusemuudatus valitsuse usaldushääletusega. Teatav toetus olevat valitsuserakondades plaanile siiski olemas. Sel taustal jääbki selgusetuks, kas tegemist on Isamaa soologa valimiste eel punkte korjata, sest ametis olev riigikogu lõpetab peagi töö. Või siis ei osatudki universaalelektri kehtestamisel ette näha lihtsat tõsiasja, et see võib kohati börsielektrist kallim olla. Mõistagi tulnuks kõigega välja tulla ühekorraga ehk siis kehtestada universaalelekter nii kodutarbijaile, ettevõtetele kui omavalitsusasutustele. Ja lähtuda börsihinnast, kui see on mõnel ajal universaalelektrist odavam. Samas kehtestada universaalelektri tarbimise korral selle kaheteriifsus – ehk siis öisel ajal oleks see odavam kui päeval. See hajutaks tarbimiskoormust võrgus laiali.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.