"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kirjanik Andrus Kivirähk: Turistid vajaksid kindlaid väljakäigukohti (1)
30. jaanuar 2023
Andrus Kivirähk Foto Mats Õun

Ma käin küll iga päev koeraga jalutamas, sageli vältavad need käigud isegi paar-kolm tundi, aga ma pole kunagi käinud üheski linna avalikus tualetis. Jõuan alati kas koju või kusagile kohvikusse.

Aga paljudel turistidel ja neil, kes linna peal kondavad, on kindlasti selliseid kohti tarvis. Seepärast toetan nende juurdetegemist. Tean omast käest, et kui välismaal käid ikka päev läbi linna peal, ega siis ei satu alati mõnda kohvikusse. Seal ma olen küll ka avalikes vetsudes käinud. Ma mäletan veel siinseid nõukaaja avalikke käimlaid, näiteks kasvõi Balti jaamas, mida küll välismaa omadega kuidagi võrrelda ei saa. Need on seal ikka olnud väga peened kohad. Aga need omaaegsed raudteejaamade peldikud Tallinnas ja Tartus pakkusid tõesti elamuse! Sellest võiks muidugi veelgi rääkida, aga ei pruugi – milleks noori inimesi hirmutada.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Anne
4. veebr. 2023 11:09
Minu meelest oli nõuka ajal eriti jube Pärnu bussijaama vets.