"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa: Korralikke tualette on vaja, et raekoja kaaristu all ei voolaks uriiniojad (0)
30. jaanuar 2023
Jüri Kuuskemaa

Minu kodutee kulgeb mööda Falgi teed, ja siin bastionil, Pika Hermanni jalamil on üks pikk ja suur, tumedapoolne ja võrdlemisi vähe silma torkav tualett, mis oma väljanägemisega keskkonda ei risusta. See mõjub üsna kenasti.

Ma ise käin seal harva, sest kodu on lähedal, aga kui sinna ükskord sisse läksin, siis pani jahmatama, et keegi oli sinise värviga kõik peeglid ja potid ja kraanikausid ära sodinud. Hiljem tuli ilmselt palju vaeva näha, et kõik jälle puhtaks saada. Kohtuotsa vaateplatvormi juures, kus käib palju turiste, ei ole ainsatki avalikku kemmergut. Ka Tornide väljakul võiks midagi sellist olla. Aga sealne avalik kemmerg ei peaks olema välimuselt röögatult moodne ja väljakutsuv, vaid suhteliselt tagasihoidlik. Ma arvan, et ka teistes linnaosades ja piirkondades on sellise asja järele vajadus olemas.
Meie linna parkides, kus inimesed aramastavad jalutada, peaks samuti tualetid olema. Nii Kadrioru kui Kopli pargis. Ja Harjumäel, kus on praegu ainult üks kohvik, mis pole ka alati avatud. Neid kohti, kuhu avalikke käimlaid lisada, on linnas palju, peab vaatama, et oleksid just käidavates kohtades, mille ka turistid kergesti üles leiavad. Et ei tekiks jälle hala, et näe, tehti miljonipeldik, mida keegi ei külasta. Olen näinud ka pilti, et raekoja kaaristu all voolavad uriiniojad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.