"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Lasnamäe jagab lasteaedadele biokonteinereid, et soodustada prügisorteerimist (0)
01. veebruar 2023
Foto Ilja Matusihis

Lasnamäe Linnaosa Valitsus jagab selle nädala jooksul lasteaedadele biojäätmete konteinereid, et õpetada lastele juba varases eas prügisorteerimist. 

“Jagame eelmisest aastast ülejäänud tasuta biojäätmete konteinereid meie elanikele ning nüüd, kui Tallinn on ametlikult Euroopa roheline pealinn, tagame prügisorteerimist ka iga Lasnamäe lasteaia rühmas,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Ta lisas, et kõikides Lasnamäe lasteaedades on, ühel või teisel moel, olemas keskkonnateadlikkust tõstvad programmid ning usub, et konteinerid leiavad aktiivset kasutamist. 

Kampaania raames jagab linnaosavalitsus lasteaedadele: siseruumidesse biojäätmete konteinereid, prügi sorteerimise juhendeid ning soovi korral biolagunevaid kotte konteinerite jaoks. 26 Lasnamäe lasteaeda saavad selle nädala jooksul kokku 342 biokonteinerit. 

Igal aastal tekib Eestis 120-130 tonni biojäätmeid, millest kõigest 30% läheb ringlusesse ning ülejäänud 70% prügilasse või põletamisele. Biojäätmete sorteerimine on oluline keskkonnasõbralik tegevus, tänu millele on võimalik taastada ainete ringkäik looduses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.