"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita linnavõim jagas eramaja omanikele kriisinõu (0)
01. veebruar 2023
Foto Pirita LOV

Pirita linnaosa valitsuses toimus teisipäeval Pirita elanikele mõeldud eramaja omanike infotund kriisideks valmistumise ning varguste ärahoidmise teemal.

Põhja päästekeskuse esindaja Elo Paluoja andis ülevaate ning jagas kasulikke näpunäiteid kriisideks valmistumise teemal, võimalike varguste ärahoidmisest rääkis osalejatele politseiuurija Kaido Atspol politsei- ja piirivalveametist. 

„Nagu oleme viimastel aastatel näinud, võib ka veel 21. sajandil ette tulla kriise, mis meie igapäevase harjumusliku elukorralduse segi võivad paisata. Et seda ei juhtuks, tuleb meil juba varakult mõelda, kuidas me ühes või teises situatsioonis käitume – näiteks miks ja mida on meil tarvis majapidamisse varuda, et iseseisvalt kriisi olukorras toime tulla, millised on need olulised ning sageli elutähtsad sammud, mida erinevate kriisisituatsioonide puhul läbi peaks mõtlema,“ peab Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit kriisiks valmistumist iga elamise seisukohast oluliseks. 

„Kuigi Pirita linnaosa on olnud üks vaiksemaid ja rahulikumaid piirkondi Tallinnas, on ka siinsetel eramaja omanikel kasulik end kurssi viia, millised on võimalikud varguste mustrid ning kuidas neid vältida, mida rohkem omame infot, kuidas vargad võivad tegutseda, seda rohkem oskame ka ennast kaitsta,“ tõstis Saarniit olulisele kohale varguste ärahoidmise käsitlemise eramaja omanike jaoks. 

Lisaks ettekannetele Põhja päästekeskuse ning politsei- ja piirivalveameti esindajate poolt vastati kohapeal ka osalejate poolt tekkinud küsimustele. 

Täiendavat infot kriisidega toimetulekuks leiab:

https://www.rescue.ee/files/2022-02/ole-valmis-truekis-est.pdf?3bf727b699

https://www.rescue.ee/files/2022-03/ha-daolukorrad-eramaja-est.pdf?1d01a88f21

https://www.rescue.ee/et/juhend/haedaolukorraks-valmistumine

https://www.olevalmis.ee/

https://www.tallinn.ee/et/kriisiennetus/kriisideks-valmisolek

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.