"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
video Uus näitus Balti jaamas tutvustab Kalamaja toidukultuuri (0)
01. veebruar 2023

Tallinnas Balti jaama turul avatakse kolmapäeval kell 17.30 Kalamaja kogukonnamuuseumi koostatud näitus „Kuidas maitseb Kalamaja?“, mis tutvustab kohalikku toidukultuuri.

Väljapanekul saab tutvuda endistele ja praegustele Kalamaja elanikele armsate retseptidega, mis on olnud nende jaoks piirkonnas elatud aja jooksul oluline osa Kalamaja maitsest. Suur osa retseptidest on seotud soojade lapsepõlvemälestuste ning köögis askeldava vanaemaga, kuid on ka päris uute Kalamaja roogade valmistamisõpetusi. 

Näitusel on igaühel võimalik omale meeldiv retsept nostalgiliste mustritega põllede taskuist kaasa võtta, et ka ise kodus Kalamaja-maitselisi roogasid valmistada. Tasuta avaüritusel saab mõnda neist ka degusteerida.

Näituse kuraator on Maibel Napa koos Kalamaja muuseumi naiskonnaga, näituse on kujundanud Anneliis Aunapuu. Näitus asub Balti jaama turu kioskitänaval, välituru lähedal.  Näitust saab külastada 1. veebruarist 1. aprillini.

Kalamaja muuseum on Tallinna Linnamuuseumi kõige uuem filiaal, mis avas uksed 2021. aastal endises Kalamaja lastemuuseumi hoones. Muuseum pakub mitmekesist tegevust kohalikule kogukonnale ja lastega peredele, tutvustades samas linna ka siinsetele külalistele. Üks olulisi tegevusvaldkondi on kohaliku toidukultuuri uurimine, millega tegeletakse ka muuseumi köögis toimuvatel kokandusõhtutel. Toiduteemaga haakuvat leidub samuti kohalikku ajalugu tutvustavas loengusarjas, selle järgmises loengus räägitakse Tallinna kiludest. 

Rohkem infot ja näituse täpne asukoht muuseumi kodulehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.