"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
video Jalgpall pakub väärikas eas huvilistele lusti ja lisab tervist (0)
03. veebruar 2023

Liikumisaastal korraldab Kristiine linnosa valitsus korraldab koostöös jalgpalliklubiga FC Flora väärikas eas spordihuvilistele tasuta jalgpallitreeninguid. Treeningud toimuvad Kotka hallis (Linnu tee 5). Tund aega kestvat treeningut juhendab kogenud jalgpallitreener Egon Tintse.

Kolm naist, kes pole varasemalt jalgpalliga kokku puutunud, käsitlesid eakatele suunatud treeningutel palli vaata et sama hästi kui kõrval treenivad poisidki. Naised olid jalgpallist tõelises vaimustuses ja selgitasid, et kohale tullakse ikka tervise ja meelelahutuse pärast.

Kehale hea, vaimule niisamuti

„No muidugi saab mängida! Teed täpselt nii palju, kui saad ja suudad,“ sai Maire ägeda pallitagumise vahelt pisut lõõtsutades mahti poetada. „Suurepärane ju! Nii mõnus meelelahutus, et kohe lust kaasa teha. Ja kehale hea, vaimule niisamuti.“

Mai seevastu kinnitas, et praegu alles harjutatakse õigeks mängimiseks.

„Õpime palli käsitlemist ja muud sellist,“ rääkis ta, kiites lisaks ka naiste juhendajat. „Treener on meil ikka tõeliselt tore.“

Ühes teiste naistega palli põrgatav Meeli pidas mängu samuti tõeliselt toredaks vahelduseks, millega saab kergesti kaasa minna.

„Alguses olin skeptiline, ikkagi vana inimene ju lõpuks. Kes teab, kas sellised ägedad liigutused ikka sobivad hästi,“ jutustas Meeli. Mängima hakates tundnud eakas daam end aga koheselt täiesti võrratult. „Olime ikka tõelises hasardis,“ rääkis ta. Naise sõnul saadi kogu sellest tegevusest kaasa ka uskumatu ulatusega energialaeng.

Juba unistatakse seeniorite võistkonnast

FC Flora kogukonnajuhti Katrin Lageresti eakate naiste aktiivne osavõtt jalgpallist ei üllata. „Eks naised ongi lihtsalt aktiivsemad ja julgemad,“ leidis ta. „Nad on parema meelega valmis ka kõikvõimalike uusi asju proovima.“

Lageresti sõnul on eakate sport aga äärmiselt teretulnud nähtus, mida maksab kõigiti edendada ja ühiskonnas populariseerida.

Naisi õpetas treener Egon Tintse ning harjutused olid kokku tulnutele eakohased, sobides ka väiksema füüsilise ette valmistusega inimesele.

Treeningute taustal unistas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe aga sellest, kuidas juba mõne aja pärast saaks moodustada ka seeniorite võiskonna.

„Seejärel osaleksime koguni meistrivõistlustel,“ kinnitas Riibe entusiastlikult.

Järgmised jalgpallitreeningud toimuvad Kotka hallis (Linnu tee 5) 15. veebruaril ning 1. , 15. ja 29. märtsil kell 12-13. Kohale võib tulla julgelt, sest jalgpalli tundmine ja selle varasem mängimine pole vajalik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.