"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Võlgnikest Vene kodanike korterite võõrandamine muutus lihtsamaks (0)
05. veebruar 2023
Erakogu

Tartu ringkonnakohus leidis, et kommunaalivõlglastest Vene kodanike korterite hooldusele võtmise ja võõrandamise asju tuleb arutada kinnisvara asukoha kohtus, mitte Vene kohtus – see aga teeb järgmiste kohtuasjade arutamise ühistutele märgatavalt lihtsamaks.

Selgus tekkis probleemsesse olukorda siis, kui Ida-Virumaal Püssis asuv korteriühistu soovis hooldusele võtta ehk välja üürida Vene kodanikust kommunaalivõlglasele kuuluva korteri. Kuigi varasemalt on Vene kodanike kortereid Eesti kohtute loal hooldusele võetud ja ka võõrandatud, siis seekord otsustas Viru maakohus asja mitte menetlusse võtta. Küll aga leidis Tartu ringkonnakohtus, et hooldusküsimuse peab siiski lahendama Viru maakohus, kelle piirkonnas kõnealune vara asub, vahendab ERR. 

Taru ringkonnakohtu lahend tähendab ühtlasi seda, et edaspidi ei peaks enam tekkima vaidlusi selle üle, kas võtta kohtuasi menetlusse või mitte.

Püssi korteriühistut kohtus esindanud jurist Paul Paasi sõnul otsustas Eesti kohus esialgu, et Eesti-Vene õigusabilepingu järgi tuleb see vaidlus lahendada teise poole asukohamaa kohtus. Seepeale esitas Paas määruskaebuse, mille ringkonnakohus rahuldas, leides, et küsimus tuleb lahendada Viru maakohtus.

Nüüd tuleb hooldajal korter avalikul enampakkumisel maha müüa. Hooldajaks määrab kohus harilikult korteriühistu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.