"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Järjekordne nael paberajakirjanduse sarka (0)
06. veebruar 2023
Foto Scanpix

Ekspress Grupi ja Postimees Grupi väljaandeid postkastidesse vedanud Express Posti nõukogu otsustas lõpetada selles valdkonnas tegutsemise.

Tööst jääb ilma umbes 450 inimest. Otsus on ilmselt tingitud ettevõtte mullusest 1,2 mln eurosest kahjumist. Sügavas miinuses on oldud varemgi. Lehtede kojukanne võtab üle riigile kuuluv äriühing Eesti Post ja seetõttu inimesed tellitud lehtedest muidugi ilma ei jää. Siiski on tegemist järjekordse naelaga Eesti paberajakirjanduse kirstu, sest kojukande osas on tekkinud monopol. Siin võib palju rääkida riiklikust järelevalvest tasu tõstmise põhjendatusest, aga üsna ilmselgelt muutub kojukanne pikemas perspektiivis üha kallimaks.

Hiljuti on astutud teisigi samme paberlehtede vähendamise suunas. Eesti Päevaleht sulges mäletatavasti 16. jaanuarist esmaspäevase paberlehe ja see tähendab, et sel nädalapäeval ei ilmu meil enam mitte ühtegi eestikeelset paberlehte.

Äripäev on paberil ilmumise täielikult lõpetanud. Kuigi meediamajades nähakse tulevikku digiväljaannetes, ei pruugi sisu müük raha eest olla pikas perspektiivis kuigi elujõuline. Sotsiaalmeediast kujuneb üha võimsam konkurent. Muuhulgas reklaamiturul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.