"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
LIIKUMISAASTA Tallinn kutsub veebruaris tasuta talisuplema. Kohapeal on olemas nii juhendajad kui ka soe saun (0)
06. veebruar 2023

Tänavuse liikumisaasta raames on veebruarikuus võimalus kõikidel linlastel minna tasuta talisuplema Pirita ja Nõmme taliujumiskeskustesse. Kohapeal on olemas nii juhendajad kui ka soe saun.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on liikumisaasta seatud eesmärk pakkuda linlastele võimalusi proovida erinevaid liikumisharrastusi ja tekitada suuremat huvi tervislikumate eluviiside vastu. “Liikumisaasta veebruarikuu prioriteediks on kasutada ära talvevõlud: lisaks suusatamisele ja uisutamisele kutsume linlasi ka end karastama talisupeldes,” lisab Belobrovtsev.

Vaata galeriid (51)

Abilinnapea märkis, et kuskil 46-48 protsenti eesti elanikest liigub nii palju, kui on vaja selleks, et tervislikku eluviisi pidada. „Iga kuu on meil temaatiline kuu, kus keskendutakse erinevatele spordialadele,“ lausus ta. „On erinevad spordivõimalused, näiteks sport kohal, jalgrattasport ja talispordialad.“

Veebruarikuus saab tasuta külastada Nõmme Spordikeskuse talisupluskeskust igal kolmapäeval kell 9-10 ning Pirita Taliujumiskeskust pühapäeviti kell 12-14. Kohapeal on olemas nii juhendajad kui ka soe saun.

„Veebruaris, liikumisaasta puhul, saab pühapäeviti kell 12-14 tulla siia,“ lausus Taliujumiskeskus Pirital MTÜ juhatuse liige Hannes Viherpuu. „Me õpetame, mida peab tegema. Kaasa tuleb võtta ainult rätik, plätud ja ujumisriided, kõik muu on koha peal olemas – soojad ruumid, spetsiaalselt ette nähtud redelid vette ja meil on ka saun, kus saab natuke keha soojendada. Osad inimesed teevad seda ekstreemi pärast, osad inimesed teevad seda sellepärast, et tervist parandada ja osade jaoks on see lihtsalt lõbu.“

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovituste järgi peaksid täiskasvanud tervise hoidmise nimel liikuma vähemalt 150-300 minutit nädalas mõõduka intensiivsusega või vähemalt 75-150 minutit nädalas tugeva intensiivsusega. Lisaks soovitatakse teha kaks korda nädalas lihaseid tugevdavaid harjutusi ning eelkõige vähendama istudes veedetud aega. 

Lastele ja noortele soovitab WHO liikuda vähemalt 60 minutit iga päev mõõduka kuni tugeva aktiivsusega. Täiendavalt tuleks teha vähemalt kolmel päeval nädalas tugeva intensiivsusega tegevusi, lihaseid ja luid tugevdavaid harjutusi ning vähem istuda.

Liikumisaasta sündmustel üle Eesti saad silma peal hoida SIIN.

Rohkem infot liikumisaasta kohta leiad Tallinna veebilehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.