"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Tondiraba hallis valmistutakse Eesti Lauluks: erandkorras sulatati ära kogu põrandat katnud jää (0)
09. veebruar 2023

“Kõlaliselt ja heliliselt on ta täiesti samaväärne. Saku Suurhallis me ju tegelikult samamoodi kardinatega oleme katnud kõik ära, et telepilt oleks must. Siin saalis olles kõlab see kõik väga hästi ja on kontserdina igati tip-topp,” ütles Eesti Laul 2023-e peaprodutsent Tomi Rahula

Tondiraba Jäähallis ehitati valmis Eesti Laulu lava. Valguspark ja videotehnika on paigas ja esimesed proovidki tehtud.

Eesti Laul on seni suurim muusikasündmus, mida Tondiraba Jäähallis korraldatakse. Kontserte on siin aga varemgi antud. Tõsi, varasemalt pole hallist jääd ära sulatatud nagu sel korral tehti.

Jää jäetakse enamasti alles

“Momendil jääd ei ole. Seda sellepärast, et sulatasime jää ära. Aga tavaolukorras, kui on tavalised kontserdid, siis on jää lava all. Siis on niimoodi, et jää all, termomatt peal ja kumm. Sinna peale siis ehitamegi lava ja keegi ei saa arugi, et seal on jää all,” sõnas Tondiraba Jäähalli Arendus- ja müügispetsialist Roland Anton Rand.

Eesti Laulu peaprodutsent hindas Tondiraba Jäähalli akustikat heaks. Lava on paigas, valgus- ja kaameralahendused samuti. Esimesed proovidki on tehtud. Mitte küll päris esinejatega, sest nemad tulevad siia lavale alles reedel.

Tallinna loodud humoorikad vahepalad

“Kõlaliselt ja heliliselt on ta täiesti samaväärne. Saku Suurhallis me ju tegelikult samamoodi kardinatega oleme katnud kõik ära, et telepilt oleks must. Seda on alati ühtmoodi tehtud, siin samuti. Siin saalis olles kõlab see kõik väga hästi ja on kontserdina igati tip-topp,” ütles Eesti Laul 2023-e peaprodutsent Tomi Rahula ja lubas, et inimesed saavad igatahes oma elamuse kätte. „Ega me neid ilma ei jäta! Ka helikvaliteet saab kahtlemata olema tipptasemel.“

Laupäeval lähevad Eesti Laulu finaalis võitu püüdma kaksteist lugu. Videote vahepalad on seekord loodud Tallinna raha eest ja räägivad humoorikas võtmes keskkonnahoiust ja keskkonnasõbralikust käitumisest. Tallinnale läks see ilma käibemaksuta maksma viiskümmend tuhat eurot.

Eesti Laul 2023 finaalis astuvad võistlustulle 12 lugu

Eesti Laulu finaal toimub 11. veebruaril Tondiraba jäähallis.

Eesti Laul 2023 finaali esinemisjärjekord
1. Meelik “Tuju”
2. Inger “Awaiting You”
3. Janek “House of Glass”
4. Elysa “Bad Philosophy”
5. M Els “So Good (At What You Do)”
6. Bedwetters “Monsters”
7. Andreas “Why Do You Love Me”
8. Alika “Bridges”
9. Anett x Fredi “You Need to Move On”
10. Ollie “Venom”
11. Mia “Üks samm korraga”
12. Sissi “Lighthouse”

Lauluvõistluse võitja selgub kahe hääletusvooru tulemusena. Esimeses voorus lähevad arvesse žürii ja telefonihääletuse tulemused. Kolm parimat pääsevad superfinaali, kus võitja valib välja rahvas telefonihääletusega. Võidulaul esindab Eestit maikuus Liverpoolis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Finaalkontserti vahendavad ETV, ETV+, Raadio 2, Jupiter ja ERR-i portaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid