"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
eesti laul Ansambel Bedwetters: meie laul räägib koerast, kes võitleb oma sisemiste deemonitega (0)
10. veebruar 2023

„Mõtlen, et pean kindad homme õhtul ehk teibiga kinnitama. Need kindad, mida esinemisel kannan, on uskumatult libedad,“ rääkis Bedwettersi trummar Karl-Kristjan Kingi Eesti Laulu finaali murekohtadest.

„Meie laul räägib sisemisest võitlusest iseendaga,“ rääkis homses Eesti Laulu finaalis üles astuva ansambli Bedwetters kitarrist ja laulja Mihkel Mõttus. Solist Joosep Järvesaar vaidles aga bändikaaslasele vastu, leides, et nende laul räägib hoopis koerast, kes on üksinda koju jäetud ja igatseb oma peremeest.

„Pigem võitleb koer ikkagi oma sisemiste deemonitega,“ jäi Mihkel endale kindlaks. „Või siis võitlevad inimesed iseenda sisemiste deemonite vastu.“ Ühele meelele jõuti vähemalt sellest, et laulu sõnum on vastuoluline.

Solist Joosepi sõnul võttis laulu kirjutamine neil aega täpselt seitse päeva. „Tegelikult oli meil laulu toorik juba ammu olemas,“ vaidles bändikaaslane Mihkel taas vastu. Noormees leidis, et umbes nädala jagu vältas eeskätt kõige intensiivsem töö. Joosep sellega aga nõusse ei jäänud.

„Mu meelest panime laulu kõige olulisema osa kokku umbes kahe päevaga,“ leidis ta. Lugu polnudki tema sõnul algselt Eesti Laulu jaoks mõeldud, aga mingil hetkel hakkas tunduma, et võiks sinna hästi sobida.

„Ja nii läkski,“ tõdes bändi kitarrist Oliver Rull.

Ootavad, et „ässalt panna“

Maskidega lavašõu osas ei võetud bändiliikmete sõnul aga sugugi šnitti aastate eest Eurovisioonil laineid löönud Lordist, vaid pigem mõeldi maskid ise välja. „Oleme neist ikka hoopis ägedamad,“ leidis ansambli bassist Kaspar Koppel.

„Kui me tahame ajas tagasi minna, et kes esimesena hakkas maske kandma, siis pigem läheme ikkagi Slikpnoti juurde,“ lisas kõrvale bändi kitarrist Rauno Kutti. Suure finaali eel olevat noore muusiku sõnul aga „väga rets tunne“.

„Ootame juba, et ässalt panna,“ sõnas Rauno. Trummar Karl-Kristjan Kingi tema kõrval kinnitas aga, et tunneb end äärmiselt rahulikult. „Kui sa ikka tead, mida sa teed, siis ei saa ka midagi valesti minna,“ märkis ta. Mõned pisiasjad tegevat siiski muret: näiteks trummipulkade käes püsimine.

„Mõtlen, et pean kindad homme õhtul ehk teibiga kinnitama. Need kindad, mida esinemisel kannan, on uskumatult libedad,“ märkis ta. Teine asi, mille pärast muusik muret tunneb, on seotud finaalis kantava peapaelaga. „Kui see pael taas silmade ette kukub nagu teise proovi ajal juhtus, siis näen ju ainult pimedust. Niimoodi võib raske olla taldrikule pihta saada. Aga küll me selle asjaga kuidagi toime saame.“

Kui peaks juhtuma, et just Bedwetters finaalis võitjaks tuleb ning saadetakse Eurovisiooni lauluvõistlusele, siis annab see bändiliikmetele nende sõnul kahtlemata äärmiselt ägeda kogemuse.

Ansambli favoriidiks on Meelik

„Saame tutvustada oma uut muusikat ja albumit, veidi ka uut laivi. Nii et – go crazy!“ võttis Rauno asja kokku. Solist Joosep leidis aga, et kui võit neile homme õhtul kätte tulekski, siis paneksid nad pressikonverentsidel ja punasel vaibal arvatavasti nii palju toorest, et endal hakkaks  ka imelik.

„Seda on korra elus juba tehtud ka. Saaksime nüüd eelmist juhtumit upgrade´ida,“ lisas Oliver. Selles, et ansambel Eurovisioonile saatmise korral inimestele aga silma jääb, polevat noormehe sõnul mingit põhjust kahelda. „Siin ei ole isegi mõtet midagi rääkida. See on ilmselge,“ märkis ta.

Samas läksid bändiliikmed veel vaidlema ka selles osas, kes on ikkagi nende lemmikuks: kui Karl-Kristjani sõnul on selleks „väga demokraatliku hääletuse alusel“ Meelik, siis Oliveri sõnul hoopis tema sõber Ollie.

„Kui esimest korda M Elsi laulu kuulasin, siis ei tekkinudki justkui mingit tunnet. Nüüd on aga kuidagi südame külge kasvanud see lugu,“ rääkis solist Joosep. Samuti avaldas noormees kiitust Meeliku loole „Tuju“.

„Meeliku lugu meeldis kogu aeg, aga nüüd on veel need kaks uut favoriiti ka lisandunud,“ lisas ta. Eurovisioon ja Eesti Laul on muusikute sõnul ajas aga kõvasti muutunud. „Minu meelest oli nii, et kui Tanel Padar Eurovisioonil käis, siis oli see üritus veel lahe. Pärast seda vajus kogu asi vahepeal mingisse tumedasse ajajärku ja keegi ei tahtnud seda vaadata. Nüüd hakkab asi aga jälle populaarsust koguma ja me oleme jõudnud tagasi ajajärku, kus kõik seda vaatavad,“ võttis Bedwettersi solist ansambli nägemuse kokku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.