"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
eesti laul Inger: mul on finaaliks veel palju üllatusi varrukast võtta (0)
10. veebruar 2023
Inger Foto Mats Õun

Ingeril, kes astub finaaltulle lauluga „Awaiting you“ närvi sees ei ole. Noore laulja jaoks on Eurovisioonile jõudmine ja seal Eesti esindamine suur unistus, kuna muusikute perekonnas on olnud alati traditsioon Eurovisooni vaadata.

„Finaali eel närvi sees ei ole, proov läks väga hästi ja mul on palju üllatusi finaaliks varukast võtta. Tuleb erinev poolfinaalist ja ma olen väga rahul sellega, mis praegu on. Võrreldes eelmise aastaga olen ma väga palju kasvanud. Kuna ma kaks aastat ei käinud, siis olen inimesena palju kasvanud ja muutus on toimunud ka laval, ma ei tule instrumendiga vaid tulen vabas olekus ja tantsin,“ rääkis Inger.

„Laulude sõnumid on mul sügavamaks muutunud,“ märkis laulja. „See tuleb selle kasvamisega kaasa, et mingid kogemused ja mõtted uuenevad. Nii ka sel aastal, ma tulen nüüd kolmandat korda ja ma tunnen, et ma olen õigel ajal õiges kohas. Ma tunnen, et see on hea aasta mulle ja ma olen rahul sellega, mis looga ma olen tulnud ja kuidas ma siin pildil olen.“

Inger tunnistas, et tema laul ei olnud tegelikult kirjutatud Eesti Laulule, vaid tuli pigem emotsiooni ja arutluse teel. „Ma käisin Tier Songwriting Campis ja see oli esimene päev kus me kirjutasime laule ja minu jaoks oli see esimene kogemus kirjutada täiesti võhivõõraste inimestega,“ meenutas ta. „Produtsent on Hollandist ja topliner, kes aitas lüürikat ja meloodiat kokku panna, on Eestist, aga täiesti selline kamp tuli kokku, keda kohe ei tea. Mul on au, et selliste andekate inimestega sain koos töötada ja luua sellise laulu nagu „Awaiting You“. Pärast kui see laager oli läbi, siis me mõtisklesime, et mis looga tulla ja see tundus täpselt selline laul, millega võiks.“

Ingeri hinnangul annab Eurovisioonil osalemine noorele lauljale väga palju juurde. „Väga palju kogemust ja minu jaoks oleks see üks suurimaid unistusi, mis täituks,“ ütles ta. „Kuna mu peres kõik tegelevad muusikaga, siis meil on iga-aastane traditsioon vaadata Eurovisiooni. See unistus on kaugest minevikust – minust on klippe, kus ma väiksena vaatan Eurovisiooni ja laulan mikrofoniga. See autunne Eestit esindada on väga suur ja soovin, et see unistus ükskord täituks – võibolla siis seekord.“

„Minu lemmikuim Eurovisiooni laul läbi aegade on kindlasti Maneskini laul,“ lisas noor artist. „See oli nagu löök näkku, et sellise rokkmuusikaga võiks võita Eurovisiooni ja see on nii ehe näide, et Eurovisioon ja selle muusika on arenemas – sa võid ükskõik millega minna ja võita. Oluline on see, et sa laulad südamest ja oled laval enesekindel.“

Eesti Laulu finaalis on Ingeri sõnul kõik tema lemmikud. „Aga kui pean valima, siis siin on palju minu sõpru ja me kõik hoiame üksteisele pöialt,“ ütles ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.