"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TTÜ emeriitprofessor Dago Antov: Autod ei mahu enam kesklinna ära (0)
13. veebruar 2023
Dago Antov Foto Albert Truuväärt

Pole midagi teha, kasvav autovoog enam kesklinna ära ei mahu ja me peame hakkama seal tahestahtmata eelistama teisi liikumisviise. Seal saab nii ühistranspordil kui ka jalgratastel olema oma tugev roll.

Kui me aga räägime äärelinnast või ka linna tagamaast, siis on autol oma roll. Reaalselt on nüüd hakanud tööle selline kombinatsioon, et autoga sõidetakse rongijaama ja sealt edasi kesklinna rongiga. Ei saagi öelda, et eelistagem ainult ühte liikumisviisi, vaid kombineerigem neid. Ma ise elan Laagris ja näen, et jaama juures olev parkla on puupüsti autosid täis. Miks peaks üldse autoga sõitma kesklinna, kui saab jaamast rongiga paarikümne minutiga valgusfooride taga ja ummikuteta sõita otse kesklinna? Minu meelest pidurdab jalgrattaga liikumist praegu inimeste hirm, et nad ei tunne end sadulas päris kindlalt. Ja talv mõjutab ka päris kindlasti jalgrattaga sõitmist. Tekivad teehoolduse probleemid ja libeduse häda – peab ka jalgrattale naelkummid panema ja nii edasi. Ja kui vähegi võimalik, siis võiksid jalgrattateed olla mitte otse sõidutee kõrval, vaid sellest natukene eemal.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.