"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Juubelihõngulise Tallinna Talvefestival pakub nädala jooksul mitmeid kontserte (0)
14. veebruar 2023
Pille Lill

14. veebruaril algav XVI Tallinna Talvefestival toob publiku ette Tallinna, Nõmme ja Lasnamäe muusikakoolide anded. Festivali raames tähistab Muusikute fond PLMF 20. juubelit Estonia Kontserdisaalis 19.02. Festivali korraldab PLMF, kunstiline juht on Pille Lill.  

“PLMFi jaoks on erakordselt oluline teha koostööd muusikakoolidega ja meile teeb rõõmu avada juubelihõnguline festival erilise ja tulevikku vaatava kontserdiga,” ütleb Pille Lill. “Just nendest Tallinna muusikakoolide noortest võivad saada meie tuleviku tippsolistid ja meil on heameel neid andeid publikule tutvustada.”

Nädala jooksul, 14.-21. veebruarini avaneb publikul võimalus osa saada mitmetest kõrgetasemelistest kontsertidest. 19.02 kl 17 Estonia Kontserdisaalis tähistab Muusikute fond PLMF suurejoonelise galaga oma 20. aastapäeva. Kõrvuti koos suurel hulgal Eesti tippsolistidega esineb Tallinna Muusika- ja Balletikooli sümfooniaorkester Jaan Otsa dirigeerimisel. Lavale tulevad pianistid Irina Zahharenkova ja Ralf Taal, viiuldajad Anna-Liisa Bezrodny, Sigrid Kuulmann ja Kristina Kriit, sopranid Pille Lill, Maria Veretenina, Kristina Vähi, Maria Listra ja Marion Melnik, metsosopranid Kadi Jürgens ja Annaliisa Pillak, tenor Oliver Kuusik, bariton Aare Saal, bass Pavlo Balakin, organist Tiia Tenno, saksofonist Virgo Veldi, trompetist Neeme Ots ning duo Andreas Lend (tšello) ja Allan Jakobi (akordion). Õhtut juhib armastatud teletäht Margit Kilumets.

Galal antakse esmakordselt üle Marje ja Kuldar Singi nimeline PLMF preemia “MUBA TALENT 2022” perekond Kelamite poolt.

15.02 kl 18 esinevad Mustpeade Majas Eesti parimad klaveriduod, 18.02 kl 18 Tallinna Raekojas ooperisolistid Lõuna-Koreast ja Itaaliast ning 21.02 kl 18 Raekojas keelpillikvartett Prezioso.

Alates 2006. aastast on festival pööranud tähelepanu abivajajatele meie ühiskonnas ja PLMF on selleks loonud heateoalgatuse “TÕSTA PILK JA AVA SÜDA”, mis sel korral kogub vahendeid Eesti Vähiliidule liikuva kompuutertomograafi ostmiseks. PLMF eraldab selleks 20% festivali piletitulust ning kutsume häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivali pileteid kui ka annetama: MTÜ Muusikute täiendõppe keskus, EE037700771003227591, AS LHV Pank, märgusõnaga „Tõsta pilk ja ava süda“.
Festivali kava on nähtav https://plmf.ee/et/xvi-tallinna-talvefestival/.
Piletid müügil hinnaga 10-30€ Piletilevis ja kohapeal.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Itaalia Suursaatkond Eestis, Metaprint, Selver, Kaubamaja, Nordic Hotel Forum, Shishi, BLRT Grupp, Telegraaf jt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.