"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn tunnustab Ujuja Eneli Jefimova: See on suur rõõm, kui su rasket tööd tunnustatakse ja tulemusi märgatakse (0)
17. veebruar 2023

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja kuus korda Tallinna aasta meessportlaseks valitud, olümpiavõitja Erki Nool tunnustasid pealinna silmapaistvamaid noorsportlasi ja nende treenereid, kes on edukalt esinenud noorte ja juunioride rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul toetab Tallinn noorsportlaste seniseid püüdlusi ja nende edasist sporditeed, kelle toetamine on saanud toredaks traditsiooniks. “Olen uhke, et saame esile tõsta paljusid andekaid noori, kes toovad koju medaleid, tuntust ja rõõmu. Tallinn toetab sel aastal 50 parimat pealinna noorsportlast vanuses 14–23 ja nende treenereid, lisaks saavad toetuse kaks sportmängude võistkonda,” sõnas Belobrovtsev.

Vaata galeriid (53)

“See näitab, et su rasket tööd tunnustatakse ja tulemusi märgatakse. See on tõesti väga suur rõõm,” ütles ujuja Eneli Jefimova.

Niina Petrõkina tuli aga iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel kuuendale kohale. See on ka Eesti läbi aegade parim koht. “Olen väga tänulik selle eest, et minu tulemusi, minu saavutusi on märgatud ja see motiveerib,” kõneles Niina Petrõkina.

Tallinna noorsportlaste tunnustusürituse eesmärk on väärtustada noorsportlasi ja nende treenereid ning panustada noorte edasisse arengusse. Kokku toetab Tallinn 2022. aasta tublimaid noorsportlasi 40 000 euroga.

Tunnustuse pälvisid ujujad Eneli Jefimova, Georg Filippov ja Daniil Drozdov; paraujujad Keira Rattur ja Kaspar Paul Loik; iluuisutajad Niina Petrõkina, Mihhail Selevko ja Arlet Levandi; kergejõustiklased Liisa-Maria Lusti, Heti Väät, Mirtel Klaar, Manfred Männamaa ja Karl Kristjan Pohlak; maadlejad Viktoria Vesso, Robi Kristjuhan, Ranet Kaljola, Richard Pajuviidik ja Richard Karelson; taekwondo sportlased Arina Tišuk, Aleksandra Andrejeva ja Nikita Gordejev; karatekad Mihkel Mets, Annaliisa Lett ja Saveli Bolotskihh; judokas Darja Mihhailova; poksijad Joosep Palm, Martin Mikitjanski ja Igor Antonov; kickpoksija David Irhin; viievõistlejad Johanna Maria Jõgisu ja Carl Robert Kallaste; triatleet Liis Kapten; vehklejad Markus Salm ja Kasper Tafenu; iluvõimlejad Anette Vaher, Ester Kreitsman ja Melany Keler; jalgrattur Elisabeth Ebras; purjetajad Kaito Haamer ja Pärtel Orusalu; piljardimängijad Karl Gnadeberg ja Gert Maimre; maletaja Sofia Blokhin; orienteeruja Olle Ilmar Jaama; allveeujuja Toomas Ruul; purjelaudur Jakob Heinrich Tuubel; golfimängija Ken-Marten Soo; tennisistid Maileen Nuudi ja Mark Lajal; ratastoolitantsija Matvei Serednitskiy. Sportmängude kategoorias said tunnustuse U18 korvpallimeeskond ja U20 käsipallinaiskond.

Toetuse suurus noorsportlastele on vastavalt kriteeriumitele 500–1500 eurot, meeskonda toetatakse 3000 euroga. Parima noorsportlase toetuse määramisel võetakse tulemuslikkuse hindamisel aluseks vastaval alal või kategoorias osalejate arv ja toetust taotleva sportlase saavutatud koht. Samuti arvestab komisjon ala tuntust ja populaarsust nii rahvusvahelisel kui Eesti tasandil, vastaval võistlusel osalenud riikide arvu, ala kuulumist olümpiamängude kavva ja/või kuulumist Tallinna eelisarendatavate spordialade nimistusse.

Noorsportlaste tunnustusüritust korraldab Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet juba 11 korda, esmakordselt toimus see 2013. aastal toonase abilinnapea ja tänase linnapea Mihhail Kõlvarti algatusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.