"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Arhitekt Irina Raud: Lähen marru, kui ehitusel mõni maaler värviämbriga valmis põrandal paterdab (0)
20. veebruar 2023
Irina Raud Foto: Mats Õun

Enamikul ehitusfirmadel pole oma ehitajaid enam olemas, tänapäeval koosnevad need advokaatidest ja ametnikest. Võetakse alltöövõtjad, isegi väiksemate kortermajade puhul lausa paarkümmend.

Kõik oleneb siis vastutava peaettevõtja aususest ja üldisest suhtumisest. Aga ka sellest, kas arved makstakse ära õigel ajal ja korralikult. Seega oleneb tänapäeva ehituses kõik pealikest. Ühtedel andmetel olevat Eestis ehitusfirmadest ainult kuus protsenti usaldusväärsed. Ehitajat ei mäleta pärast garantiiaja lõppemist enam keegi.

Ehitamise käigus ei peeta suurtel objektidel lugu teiste tööst. Kui põrand on juba valmis tehtud, siis keegi maaler paterdab oma värviämbriga ja tilgutab selle täis. Ma lähen selle peale lausa marru. Tihti jätab soovida elementaarne objekti puhtus. See näitab ka töödejuhataja suhtumist. Kui me niisugusest suhtumisest lahti saaksime, oleks juba pool muret kvaliteedi pärast murtud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.