"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi: Uutesse majadesse sajab sagedasti vesi sisse (0)
20. veebruar 2023
Urmas Mardi Foto: Ilja Matusihis

Tõesti on tulnud kaebusi, et uued majad on kehvasti ehitatud, ja siis küsitakse meilt nõu, mida teha. Ehituses kehtib kaheaastane garantiiaeg, nii et kui kohe ilmnevad mingid puudused või vaegtööd, peab ehitaja need korda tegema.

See on ehitaja enda huvides, et päästa oma maine. Kõige sagedasemad pretensioonid on olnud tingitud vee sisse jooksmisest. Probleeme on olnud ka rõdudega – nende vahelt on sein niiskeks läinud või vett sisse imbunud. Ka katustega on olnud sama mure. Müra ja seinte vähese helikindluse pärast pole uute majade puhul kaevatud. Vanemate majade elanikel on vahel olnud mure, et katlamaja on liiga häälekas. Aga uutes majades on korralikud ja vaiksed seadmed, nende töötamist ei kuulegi.

Meie elamud on ju suuremas osas päris vanad. On täiesti arusaadav, et aeg teeb oma töö ja nõukogudeaegne ehituskvaliteet polnud see, mis ta on praegu. Seetõttu on korterelamute remont praegu korteriühistute jaoks väga populaarne tegevus. Tahetakse majad ilusti-kenasti ära vuntsida, teha moodsaks ja energiasäästlikuks. Ja see on väga tervitatav.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.