"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mainori juht Kadi Pärnits: Kõige paremad on viimasel viiel aastal ehitatud majad (0)
21. veebruar 2023
Mainori juht Kadi Pärnits. Foto: Scanpix

Ülemiste linnakus on viimastel aastatel ehitatud päris palju, igal aastal üks-kaks maja. Ja ehituse kvaliteet on läinud järjest paremaks. Viimasel viiel aastal ehitatud majad on meil kõigi aegade kõige paremad.

Vanemate majadega on muidugi keerulisem. Juba nende kõrvalkulusid on rentnikel järjest raskem maksta. Ja siis tekibki küsimus, kuidas neid vanu pindu renoveerida nii, et nad uutele järele jõuaksid. Uute pindade puhul on jätkusuutlikkuse kõrval oluline ka ökonoomsus. Inimesed ei tohi külmetada, aga samal ajal peab vaatama, et poleks ka ülekütmist. Teadmised, kuidas ehitada ökonoomseid ja mõnusaid maju, on olemas, aga nende rajamine ise võtab veidi aega.

Kaugküttele üleminek on küll inimestele soodsam, aga majade juures võiksid lisaks päikesepatareidele olla ka väikesed tuulegeneraatorid. Tänapäeva ehituses peaks olema ka avarust, pinnad ei saa olla väga väikesed. Inimeste mõte peaks ju samuti lendama, aga hästi väikesed fuajeed, kust pääseb ainult lifti, seda küll ei soodusta. Ka helikindlus on tähtis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.