"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Haaberstis tunnustati linnaosa parimaid haridustöötajaid (0)
22. veebruar 2023
Haabersti aasta parim haridusjuht Siret Paasmäe

Eesti Vabariigi aastapäeva eel tunnustati Haaberstis linnaosa parimaid haridustöötajaid. Linnaosavalitsuse korraldatud tunnustuskonkursile oli esitatud 83 taotlust kuues kategoorias, mille seast valis komisjon välja parimad.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et konkursiga sooviti tänada ja tunnustada linnaosa haridusvaldkonna parimaid ning tõsta esile neid, kes on aasta jooksul silma paistnud oma tegevusega haridusvaldkonnas. „Õpetajatel on meie ühiskonnas kanda väga suur ja vastutusrikas roll. Väärtused, mida nad kannavad ja edasi annavad kujundavad meie järgmised põlvkonnad ning nii kogu Eesti tuleviku,“ ütles linnaosavanem.

„Nähes kui palju on Haabersti linnaosa haridustöötajate tunnustuskonkursile iga-aastaselt esitatud väärikaid ja eeskujulikke kandidaate, siis usun, et Haabersti linnaosa õpetajad on selles väga kõrgel tasemel ning oma tööga hästi hakkama saanud,“ jätkas Siljanov ning tänas kõiki linnaosa haridustöötajaid.

Haabersti aasta haridusjuhi tiitli pälvis Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi direktor Siret Paasmäe. Siret Paasmäe töötab Järveotsa Gümnaasiumis alates 2006. aastast. Ta on juht, kes vaatab tulevikku ja soovib organisatsiooni arengut. Tema eestvedamisel on kool ühinenud Coachiva kooliprojektiga, mis aitab õpetajatel kasvada isiksuse ja pedagoogina, tuginedes nüüdisaegsele teaduspõhisele juhtimisfilosoofiale. Sireti õiglase, väärtustava ja hooliva taktikepi all tunneb end koduselt üle 840 õpilase ja 70 õpetaja. Tema jaoks on olulisteks märksõnadeks koostöö ja avatus. Aastate jooksul on koostööd tehtud erinevate programmide raames Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga. Paljude kolleegide arvates on Siretil oskus isikliku eeskuju ja empaatilise suhtlemise toel luua koolis mõnus sisekliima. Ta hoolib oma kooliperest – nii õpetajad kui õpilased tunnevad end turvaliselt ja väärtuslikuna. 

Haabersti aasta parim lasteaiaõpetaja on Sille Saamer Tallinna Vikerkaare lasteaiast.Sille Saamer on töötanud Tallinna Lasteaias Vikerkaar alates aastast 2006 ning liikumisõpetajana aastast 2009. Sille Saamer on aktiivne, abivalmis, sõbralik,  rahulik ning  laste kasvatamisele ja õpetamisele pühendunud õpetaja. Ta on õpetaja, kes eelistab olla tagaplaanil, kuid kelle tegemisi kiidavad nii lapsed  kui kolleegid.  Sille liikumistegevused on  lõimitud ning lapse füüsilist ja  vaimset arengut toetavad. Ta on innustanud lapsi sportima ja ennast proovile panema. Sille Saamer on lasteaia töötajatele  traditsioonilise südamenädala spordiürituse „Kõnnime südame rõõmuks“ algataja ja korraldusmeeskonna liige. Üritusest on saanud ülelinnaline projekt ning lasteaia töötajate seas on üritus leidnud heakskiidu ja tunnustuse oma hea tervise hoidmise nimel.

Haabersti aasta parima kooliõpetaja tiitliga pärjati Haabersti Vene Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Diana Mölder. Diana Mölder on töötanud eesti keele ja kirjanduse õpetajana alates 1996. aastast. Nende aastate jooksul on ta püüdnud õppetööd korraldada nii, et tema tunnid ei toimuks ainult klassiseinte vahel, vaid ka väljaspool kooli õppekäikudena loodusesse, muuseumidesse, näitustele, teatrietendustele. Diana võtab hea meelega osa kõikidest „Me õpime kõikjal“ projekti üritustest ning on osalenud ka erinevates kooliprojektides, näiteks „See tore eesti keel,” kus sõpruskoolideks olid Loksa ja Tabasalu koolide õpilased, kellega koos korraldati eesti rahvakalendrile pühendatud teemahommikuid, kontserte, ekskursioone, õppekäike ning mänge. Diana jõuab oma headuse ja rõõmsameelsusega iga õpilase südamesse. Ta hoolib emalikult kõikide laste heaolust. Ta on tähelepanelik, toetav ning julgustav. Õpetaja arvestab iga õpilase eripära, on mõistev ja kannatlik, õpetab märkama endas ja teistes positiivseid omadusi. Diana toetab õpilaste ideid ja aitab nende elluviimisele kaasa. Läbi e-õppe püüab Diana populariseerida keeleuuenduslikke algatusi, nüüdisajastada keeleõpet ja tõsta õpetamise taset. Selleks on ta läbinud viimaste aastate jooksul palju erinevaid koolitusi ja neid oskusi on ta viljakalt kasutanud oma igapäevatöös.

Haabersti aasta staažikas õpetaja on Anneli Aasamets Tallinna Meelespea laseaiast. Anneli töötab Meelespea lasteaias alates aastast 1988.  Anneli on sobitusrühma õpetaja, kes oskab rühma tegevuse planeerimisel arvestada erinevas vanuses laste ja nende erivajadustega. Rühmas ja õuealal asuvas rühma aianduskeskuses on pidevalt kasvamas ravim- ja maitsetaimed, mille eest õpetaja Anneli koos lastega hoolitseb. Koos lastega toimub ka tervislike salatite ja ravimteede valmistamine, mille abil saavad lapsed selgeks tervisliku toitumise põhitõed. Koos lastega õpitakse ka kuidas ise leiba valmistada. Õpetaja Anneli on lasteaia keskkonna töörühma eestvedaja ja vastutab projekti „Roheline kool“ töö eest lasteaias. Tema eestvedamisel osaleb Naksitrallide rühm igal aastal Maailmakoristuspäeval. Suur panus on Annelil ka keskkonnakäpa konkursil saavutatud tunnustuste “Keskkonnakäpp 2022” ja “Rahva lemmik 2022” saamisel. Oluline on õpetaja Anneli poolt tehtav tervise- ja keskkonnakasvatusalane töö laste ja lastevanematega. Naksitrallide rühm ja õpetaja Anneli osalevad igal aastal keskkonnaprojektides “Tere, kevad!” ja erinavates Räpina Aianduskooli taimekasvatusprojektides. Koos naaberrühmaga viiakse läbi maitsetaimede kasvatamise projekti. Rühmas on linnuvaatluse nurk, kust saab binokliga vaadelda õues lendavaid ja toidumaja külastavaid linde, keda igal talvel koos lastega toidetaks. Igal aastal osalevad lapsed ka Eesti Ornitoloogiaühingu poolt korraldatud talvisel aialinnu vaatlusel. Ta on hinnatud kui hea ja sõbralik kolleeg, kes on alati abivalmis ja väga vastutulelik. Samuti on ta hinnatud lastevanemate ja armastatud oma rühma laste poolt.

Haabersti parima õpetaja abi tiitli pälvis Tallinna Lasteaed Pääsusilm õpetaja abi Moonika Toomeoja. Moonika Toomeoja on lasteaias Pääsusilm töötanud alates 2008. aastast, ehk 14 aastat. Moonika on vastutulelik, abivalmis ja sõbralik kolleeg. Moonikal on hea koostöö oma rühma õpetajatega ning üheskoos on lastele loodud turvaline, õppimist ja kasvamist toetav õpikeskkond. Moonika hoolib loodusest, on aktiivne liige lasteaia projekti “Roheline kool” tegemistes. Ta aitab planeerida ja viib läbi keskkonna alaseid tegevusi ja kajastab neid lasteaia „Rohelise kooli“ blogis. Moonika õpetab lastele taaskasutamist ja kompostimist. Koos tehakse jääkmaterjalidest taimedele ettekasvatusanumaid või silte peenardele. Ise kasvatatud köögivilju kasutatakse samuti õppe- ja kasvatustegevustes. Moonika on väga osav toidu valmistaja, oma oskuseid ja teadmisi jagab ta lastega. Koos on valmistatud tervislikke juurviljamuffineid, õunakooke ja teisi küpsetisi. Lastele meeldib koos õpetaja abi Moonikaga tegutseda ja aktiivselt osa saada elulistest tegevustest. 

Haabersti parim haridusasutuse tugispetsialist on Inna Mištšenko Tallinna Õismäe Vene Lütseumist. Inna Mištšenko  tegutseb Õismäe Vene Lütseumis sotsiaalpedagoogina ei rohkem ega vähem kui 20 aastat ja koolipsühholoogina 5 aastat. Ta on ka kõige tormilisemal päeval naeratav, päikesepaisteline, rahulik, toetav ning hooliv, ta on seinaks ja kaljuks mitmetele õpilastele, peredele, õpetajatele ja juhtkonnale. Inna ei väsi kordamast, et lapsed kelle esmased vajadused ei ole rahuldatud, vajavad hädasti turvatunnet, hoolt ja kuuluvust. Tänu Inna pühendunud tööle on koolipere õpikeskkond rõõmsam, rahulikum, toetavam ning sallivam. Õpilased teavad, et tema kabinetiuks on alati avatud ja lapsed oodatud – iga hetk kui laps vajab abi, võib ta minna neljandale korrusele, ukse avada ja abi saada: pinget maandada, oma muredest rääkida, õppida endaga toime tulema, lahendada konflikti või niisama olla tema ise. Tema juurde tulevad väikesed algklasside põnnid, kes alles alustavad oma iseseisvat kooliteed, ka emotsionaalsed teismelised, kes usuvad, et neid ei mõista siin maailmas mitte keegi, Inna juures kohtab ka gümnasiste, kes peavad koormusega toimetulemist õppima, vanemad, kes vajavad abi ja nõu. Uskumatu, kuid enamik nendest lahkuvad Inna ruumist kergema südame ning õnneliku naeratusega. Inna püüab kinni tormilt tuule, merelt mõtte, kaljult kindluse ja tammepuult tahtejõu. Inna on kirglik, tegus, arutlev, toetav ja suunav, suudab väheste sõnadega panna inimesi kaasa mõtlema ja kaasa lööma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.