"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskraamatukogu tänumärgi pälvib raamatukogu vabatahtlik Elena Heinsalu (0)
23. veebruar 2023
Elena Heinsalu Foto erakogu

Tallinna Keskraamatukogu kaheksanda tänumärgi pälvib Elena Heinsalu, kes on vabatahtlikuna kaasa aidanud Ukraina sõjapõgenikele  suunatud tegevuste korraldamisel raamatukogus.

Elena on raamatukogu vabatahtlik olnud 2017. aastast, 2022. aasta alguses tuli Elena võõrkeelse kirjanduse osakonnale appi ukrainlastele suunatud tegevuste korraldamisel ning neile raamatukoguteenuste tutvustamisel.

Elena lõi kiirelt kontaktid Eestisse jõudnud ukrainlastega ning leidis võimalusi, et nad saaksid õppimist jätkata, kuniks neile leitakse õppekohad koolides. Õpetades ise lastele inglise keelt, organiseeris ta teised vabatahtlikud andma bioloogia ja geograafia tunde. Tänu Elenale sai võõrkeelse kirjanduse osakonnast väga operatiivselt koht lastele, kel polnud enam kooli, kuhu minna. Suvel toimus Elena eestvedamisel raamatukogus ukraina laste suvelaager, kus õpiti mänguliselt erinevaid õppeaineid ning kuhu kaasas ta eriharidusega spetsialistid, lastel oli võimalik saada psühholoogilist nõus­tamist ning tegevusteraapiat. 

Tänu lastele korraldatud tundidele sai raamatukogu kogunemiskohaks ka lapsevanematele, kellele raamatukogu pakub võimalust vabas õhkkonnas oma kaasmaa­lastega kohtuda, infot vahetada ning suhtlemisest ja koosolemisest tuge saada.

Tallinna Keskraamatukogu tänumärgi andmise eesmärk on avaldada avalikku tunnustust eraisikule või organisatsioonile, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on positiivselt mõjutanud Tallinna Keskraamatukogu arengut ning kaasa aidanud keskraamatukogu eesmärkide saavutamisele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.