"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SÜNDMUSTE KALENDER Mida teha koolivaheajal, vastlapäeval ja iseseisvuspäeval? (0)
23. veebruar 2023

Veebruari teine pool ja märtsi algus rõõmustavad kõiki, sest ees ootavad pannkooginädal, Eesti Vabariigi aastapäev ning koolivaheaeg. Pealinn valis välja kõige huvitavamad üritused, mille hulgast leiab igaüks midagi meelepärast.

Vastlanädal
• 25. veebruaril kella 12-18 Põhja-Tallinna rahvamajas (Kari 13) vastlapäeva talvefestival. Laat kella 12-18, kontsert algab kell 15. Lavale astuvad rahvuslikud kollektiivid ühendusest Lira, lastega mängib Teater 316, laulab Sergei Maasin. Festivali peaesineja on 80ndate staar Fancy Saksamaalt. Sissepääs tasuta.
 
Eesti Vabariigi aastapäev
Eesti tähistab iseseisvuspäeva 24. veebruaril, aga sellele eelnevad mitmed üritused.
• 19. veebruaril kell 13 on Vene kultuurikeskuses aastapäevakontsert, üles astuvad Tallinna koorid ja tantsurühmad. Sissepääs tasuta.
• 22. veebruaril kell 19 Mustpeade majas kontsert “Ma tahan sind armastada”, esinevad naiskoorid Tallinnast, Tartust, Haapsalust. Sissepääs tasuta.
• 23. veebruaril kell 18 Männi pargis (Keskuse 1) kontsert vabariigi aastapäeva auks, esineb Quick Start. Sissepääs tasuta.
• 24. veebruaril kell 15 Kaja kultuurikeskuses (E. Vilde tee 118) pidulik kontsert, esinevad naiskoor Kaya ja Eesti Meestelaulu Seltsi meeskoor. Sissepääs tasuta.
• 24. veebruaril kell 13 Mustpeade maja Valges saalis traditsiooniline vabariigi aastapäeva kontsert. Esinevad Tallinna kammerkoor ja Tallinna politseiorkester, kavas Eesti heliloojate muusika. Kontsert on tasuta.

Vaba aja üritused

• 19. veebruaril kella 12-16 botaanikaaias (Kloostrimetsa tee 52) meistriklass “Loodusliku ehituse võlu ja jõud”, kus loodusliku ehituse meister Sven Aluste räägib, kuidas ehitada savi, liiva, põhu ja puiduga. Vajalik eelregistreerimine botaanikaaia kodulehel.
• 19. veebruaril kella 12-16 meremuuseumis (Pikk 70) perepühapäev, mille jooksul saab terve pere ehitada tõelise viikingilaeva (materjalid antakse kohapeal). Muuseumigiidid peavad vene- ja eestikeelseid loenguid muinaslaevadest. Sissepääs muuseumipiletiga.
• 26. veebruaril kella 12-13.30 Kumu kunstimuuseumis (A. Weizenbergi 34) perematinee, mille raames tutvuvad lapsed koos vanematega ühe näituse ja kunstiteostes peidetud põnevate lugudega. Lisaks võimalus proovida ateljees kätt loovtööde loomisel. Programm on mõeldud peredele, kus on 4-8-aastased lapsed. Hind 14 eurot (üks täiskasvanu koos lastega), perepilet 24 eurot.
 
Koolivaheaeg

Tänavu algab kevadine koolivaheaeg 27. veebruaril ja kestab 5. märtsini.
• 27. veebruarist 3. märtsini Tondiraba huvikoolis (Punane 69) linnalaager. Programm sisaldab ekskursiooni meremuuseumi, temaatilisi töötubasid, ülesandeid ja kiireid mõistusemänge. Vanus 7-13 aastat, viie päeva hind 95 eurot
• 27. ja 28.veebruaril Nõmme huvikoolis (Vikerkaare 10) minilaager: ekskursioon Padise kloostrisse, kunsti meistriklassid, kosmosetund. Vajalik eelregistreerimine. Vanus 8+, maksumus 49 eurot.
• 27. veebruarist 3. märtsini Audentese huvikeskuses (Tondi, 84/3) linnalaager. Programm sisaldab ekskursioone, meistriklasse ja kolme toidukorda päevas. Vanus 6-12 aastat, maksumus 39 eurot 1 päev või 175 eurot 5 päeva.
• 27. veebruarist 2. märtsini botaanikaaias (Kloostrimetsa tee 52) linnalaager. Tutvutakse eri okaspuudega, seemnete maailm, kevadseemnete külvamine, talvekaunistuste valmistamise töötoad, tänavale telgi püstitamine ja tulel kokkamine. Vajalik eelregistreerimine. Vanus: 1.-6. klassid, maksumus 10 eurot päev.
• 27. veebruarist 3. märtsini Lohesaba mängutoas (Mustamäe tee 50) linnalaager OGOGOCITY. Programmeerimise, loovuse, robootika meistriklassid; batuudid, labürindid; ekskursioonid, loengud; ülesanded ja mõistatused. Vanus 5-8 ja 9-14 aastat, maksumus 40 eurot päev või 160 eurot viis päeva.
• Lasnamäe noortekeskus kutsub noori huvikohtumistele. Esmaspäeval kell 17.30 inglise keel; teisipäeval kell 17 joogaklubi (10+), kell 18.30 tantsuklubi (10+), kell 18.30 hariduse uuenduste klubi (18+); kolmapäeval kell 17 piljardiklubi (12+), kell 17.30 Jaapani klubi; neljapäeval kell 17 kitarriklubi (12+), kell 18 mänguloomeklubi (13+).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.