"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
vaata skeemi Järgmisel nädalal algav uue trammiliini ehitus toob liikluses muudatusi (0)
01. märts 2023
Foto: Scanpix

Ehitus algab Gonsiori ja Laikmaa tänaval, mistõttu suletakse liiklus Gonsiori tänava kesklinnast väljuval suunal Laikmaa ja Reimani tänava vahel, samuti Laikmaa tänaval Gonsiori ja Narva mnt vahel suunaga Narva mnt poole.

Vanasadama trammiliini esimese etapi ehitus algab 7. märtsil ning toob kaasa ümberkorraldusi kesklinna liikluses.  Samal päeval suletakse liiklus Gonsiori tänava kesklinnast väljuval suunal Laikmaa ja Reimani tänava vahel ning Laikmaa tänaval Gonsiori ja Narva mnt vahel suunaga Narva mnt poole.
“Hiljuti taasavasime kahesuunalise liikluse Jõe ja Pronksi tänaval. See mõnevõrra hajutab kesklinna liiklusvoogusid, mis on eriti oluline Vanasadama trammiliini ulatusliku ehitamise ajal,” ütles abilinnapea Vladimir Svet. “Uue trammiliini ehitus toob paratamatult kaasa mitmeid liikluspiiranguid kesklinnas ja sadamas. Soovitame inimestel võimaluse korral hoiduda autoga kesklinna sõitmisest, eelistades ühistransporti.”
Sadamas algab töö 14. märtsil, kui suletakse liiklus Kai tänaval. Samas pääseb sadamasse ja kruiisiterminali kogu ehituse jooksul.

Kaardid  veebilehel üleval

Tööde esimene etapp, mis kestab 7. märtsist 3. aprillini, mõjutab ka bussiliiklust. Seoses ehitusega suunatakse bussiliinid nr 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68 ümbersõidule. Muudetud liikumisteega bussiliinide peatustesse paigaldatakse infomaterjalid ajutise marsruudi kirjeldusega ja liikumisskeemidega. Ümbersõidul olevate liinide bussid võivad hilineda ning kesklinnas pikeneda jalakäijate teekond peatustesse. Muudatusi ühistranspordi liikumisteedes ja graafikutes saab jälgida veebilehel https://transport.tallinn.ee/. 
Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad infot liikluskorralduse muudatustest koos ümbersõiduskeemidega.

Sõit linnahalli alt läbi

Uue trammiliini rajamine hõlmab eri etappidel suurt hulka ümberehitustöid alates Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust kuni Põhja puiesteeni. Trammi tulevane liikumistee kulgeb Kivisilla tänavalt vasakpöördega Gonsiori tänavale. Edasi liigub trass Laikmaa, Hobujaama ja Ahtri tänava kaudu kuni sadamaalani. Laeva, Kuunari ja Kai tänava kaudu läbitakse sadama A-terminali esine ning Logi ja Rumbi tänava kaudu liigutakse linnahalli alt läbi. Kultuurikatla juurde jõudes liitub trammitee Mere ja Põhja puiesteelt kulgeva Kopli-suunalise trammiteega. Tööde teine etapp algab 4. aprillil.
Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib 2024. aasta suvel ligi 2,5 km lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Trammirööbaste paigaldusele järgneb trammitee trassil teekatete panek sõidu- ja kõnniteedel, liikluskorraldusvahendite, bussiootepaviljonide jm inventari paigaldus ning haljastustööd. See kõik kestab 2025. aasta veebruarini, mil kõik peab olema valmis.

Kust leida muudatuste kohta infot?

• 1. etapi ümbersõidud, kuidas jõuda ühest linnaosast teise, asuvad: https://www.tallinn.ee/et/vanasadamatramm/vanasadama-trammiliini-ehitusaegne-umbersoit
• 1. etapi busside ümbersuunamised 7. märtsist 3. aprillini https://www.tallinn.ee/et/vanasadamatramm/esimene-etapp
• 1. etapi sulgemiste skeemi leiab : https://www.tallinn.ee/et/vanasadamatramm/liiklus-esimene-etapp
• Sadama skeem on märgitud punktiiriga, sest sealsed piirangud on ajutised ning sadama ja kruiisiterminali pääseb kogu ehituse jooksul. Tööd sadamas algavad 14. märtsil.
• Etappide skeem asub:  https://www.tallinn.ee/et/vanasadamatramm/vanasadama-trammitee-ehitusetapid-uldine-skeem NB! Tegemist on esialgse skeemiga, mis võib vastavalt tööde kulgemisele veel täpsustuda ja muutuda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid