"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
MUUDATUSED BUSSIGRAAFIKUTES Vanasadama trammi ehitustöödega seoses suletakse Gonsiori tänav ja suunatakse ümbersõidule seitse bussiliini (0)
03. märts 2023

„Ümbersõidule suunatavad bussiliinid on 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68. Need liinid hakkavad sõitma kas Teatri väljaku või kaubamaja kaudu. Teine võimalus, et minnakse hoopis Tartu maantee ja Kreutswaldi tänava kaudu,“ rääkis Tallinna transpordiameti juhtivspetsialist Andres Unn Vanasadama trammi ehitustööde algusega seoses.

Kauaoodatud Vanasadama trammiliini ehitustöödega alustatakse 7. märtsist, kusjuures esimesel ehitusetapil tuleb muuta seitsme bussiliini liikumisteesid kesklinnas.

„Esimesel etapil suletakse Gonsiori tänav linnast väljuval suunal Kivisilla peatuste juures,“ rääkis Tallinna transpordiameti juhtivspetsialist Andres Unn, kelle sõnul lähevad ümbersõidule kõik bussiliinid, mis Lasnamäe suunal sõidavad ja Kivisilla peatust kasutavad.

Ümbersõidule suunatavad bussiliinid on 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68. Spetsialisti sõnul puudutab muudatus tänase seisuga kuuekümne kahe bussi tööd.

„Need liinid hakkavad sõitma kas teatri väljaku või kaubamaja kaudu. Teine võimalus, et minnakse hoopis Tartu maantee ja Kreutswaldi tänava kaudu,“ rääkis Unn, kelle sõnul on just need kõige olulisemad muudatused. „Soovitan eelpool mainitud bussiliinide kasutajatel jälgida oma lemmikliini sõiduplaane.“

Suurimad muudatused leiavad aset bussiliini number 55 sõidusuunal. „Pidime selle liini liikumisteed muutma nii kesklinna osas kui ka Lasnamäel,“ rääkis Unn. „Esimesel etapil tuleb aset leidvate muudatustega harjuda ning olla valmis ka selleks, et kuigi on kehtestatud uued sõiduplaanid, siis ei pruugi bussid uues olukorras täpselt graafikus püsida. Seepärast palume ka mõistvat suhtumist.“

Tallinna transpordiameti juhtivspetsialisti sõnul läheb info muudatuste kohta üles ka Tallinna linnavalitsuse kodulehele – samuti kõigisse bussipeatustesse, mis on tehtavatest muudatustest mõjutatud.

Muudatusi ühistranspordi liikumisteedes ja graafikutes saab jälgida veebilehel https://transport.tallinn.ee/

Muutused bussiliinide 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68 sõidugraafikutes üldskeemil

Muudatused Tallinna ühistranspordiliinidel perioodil 07.03.2023 kuni 03.04.2023:

Bussiliini nr 9 liikumistee Kadaka suunal ei muutu. Priisle suunal on bussi liikumistee järgmine: Estonia puiestee, Teatri väljak, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, muudetud liikumisteel tehakse peatus Estonia ja Tornimäe.

Bussiliini nr 9 muutunud sõidugraafik

Bussiliini nr 11 Kivisilla suund asendub suunaga Kaubamaja ja kulgeb järgmiselt: Estonia puiestee, Kaubamaja tänav ja lõpp-peatus Kaubamaja. Kadaka suunal on bussi liikumistee järgmine: Kaubamaja tänav, Rävala puiestee, Teatri väljak, Estonia puiestee, muudetud liikumisteel tehakse algpeatus Kaubamaja ja peatus Estonia.

Bussiliini nr 11 muutunud sõidugraafik

Bussiliini nr 31 liikumistee Estonia suunal ei muutu. Priisle suunal on bussi liikumistee järgmine: Teatri väljak, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, muudetud liikumisteel tehakse peatus Tornimäe.

Bussiliini nr 31 muutunud sõidugraafik

Bussiliini nr 46 liikumistee Väike-Õismäe suunal ei muutu. Seli suunal bussi liikumistee kulgeb järgmiselt: Estonia puiestee, Kaubamaja tänav, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, muudetud liikumisteel tehakse peatus Kaubamaja ja Tornimäe.

Bussiliini nr 46 muutunud sõidugraafik

Bussiliini nr 55 liikumistee muutub kesklinnas ja Lasnamäel. Hobujaama suund asendub suunaga Estonia,liikumisteed alustatakse Peterburi tee 73a juurest ja bussi liikumistee kulgeb järgmiselt: Betooni tänav, Paneeli tänav, vasakpööre Peterburi teele, Kuuli tänav, Punane tänav, J. Smuuli tee, parempööre Peterburi teele, Majaka tänav, Lubja tänav, J. Vilmsi tänav, Gonsiori tänav, Estonia puiestee, Teatri väljak, muudetud liikumisteel tehakse ajutine algpeatus Peterburi tee 73a juurdepääsu tee juures, peatus Gaasi (Betooni tänaval), Betooni, Betooni põik, Sõstramäe, Paneeli, Pikamägi, Kuuli (Kuuli tänaval), Pikri, P. Pinna (Punasel tänaval), J. Smuuli tee, Sõjamäe raba, Jüriöö park, Suur-Paala, Väike-Paala, Majaka põik, Sikupilli, Majaka, Laulupeo, Gonsiori, Kivisilla, Estonia ja lõpp-peatus Estonia Teatri väljakul. Pinna suund asendub suunaga Gaasi: Teatri väljak, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, J. Vilmsi tänav, Lubja tänav, Majaka tänav, Peterburi tee, J. Smuuli tee, Punane tänav, Kuuli tänav, vasakpööre Peterburi teele, muudetud liikumisteel tehakse algpeatus Estonia Teatri väljakul, peatus Tornimäe, Gonsiori, Laulupeo, Majaka, Sikupilli, Pae, Väike-Paala, Suur-Paala, Jüriöö park, Sõjamäe raba, P. Pinna (Punasel tänaval), Lasnamäe turg, Pikri, Kuuli (Kuuli tänaval), Pikamägi, Paneeli, Sõstramäe, Betooni põik, Betooni, Gaasi (Betooni tänaval) ja ajutine lõpp-peatus Peterburi tee 73a juurdepääsu tee juures.

Bussiliini nr 55 muutunud sõidugraafiku üldskeem
Bussiliini nr 55 muutunud sõidugraafik (Kesklinna pool)
Bussiliini nr 55 muutunud sõidugraafik (Lasnamäe pool)

Bussiliini nr 67 liikumistee Estonia suunal kulgeb järgmiselt: Gonsiori tänav, Estonia puiestee, Teatri väljak, muudetud liikumisteel tehakse peatus Estonia ja lõpp-peatus Estonia Teatri väljakul. Seli suunal on liikumistee järgmine: Teatri väljak, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, muudetud liikumisteel tehakse algpeatus Estonia Teatri väljakul ja peatus Tornimäe.

Bussiliini nr 67 muutunud sõidugraafik

Bussiliini nr 68 liikumisteeEstonia suunal kulgeb järgmiselt: Gonsiori tänav, Estonia puiestee, Teatri väljak, muudetud liikumisteel tehakse peatus Estonia ja lõpp-peatus Estonia Teatri väljakul. Priisle suunal on liikumistee järgmine: Teatri väljak, Rävala puiestee, Tartu maantee, F. R. Kreutzwaldi tänav, Gonsiori tänav, muudetud liikumisteel tehakse algpeatus Estonia Teatri väljakul ja peatus Tornimäe.

Bussiliini nr 68 muutunud sõidugraafik

Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse infot koos ümbersõiduskeemidega. Trammitee ehitustööde teine etapp algab 4. aprillil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid