"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
JUHAN KIVIRÄHK: Võib-olla on tänapäeval hoopis meestel rohkem kodus tegemisi (1)
06. märts 2023
Juhan Kivirähk Foto: Albert Truuväärt

Uuring näitab, et isegi paljud noored mehed arvavad, nagu peaks naised taas aega veetma vaid köögis ning kodused tööd ongi vaid naiste rida. Pealinn küsis naistepäeva puhul selle kohta linlaste arvamust.

Võib-olla on tänapäeval hoopis meestel rohkem kodus tegemisi
Sotsioloog Juhan Kivirähk

Meie peres on loogiline tööjaotus küll olemas. Kui eramajas on tarvis midagi remontida või parandada, näiteks keskküttega tegeleda, siis on see ikka minu töö. Aga sellised jutumärkides naiste tööd nagu koristamine ja pesupesemine on meil võrdselt jaotatud. Nii et ma arvan, et meeste koduste tööde koormus võib tänapäeval olla isegi suurem.

Aga mina ei kurda, et mind diskrimineeritakse. Võib öelda, et meil on õnnestunud 43 abieluaasta jooksul päris võrdselt need asjad paika loksutada. Ja kui inimesed teineteist armastavad, eks nad siis üritavad ka teineteist töödega aidata. Nii palju kui saab.

Tutvusringkonnas ning sugulaste pool; näiteks venna peres, valitseb kodutööde osas ka ikka võrdõiguslikkus. Muidugi olen ma kuulnud ka seda, et mehed ei viitsi midagi kodus teha. Neist võib ka lehest lugeda, aga ma ise ei ole niisuguste meestega kokku puutunud, kes kodus diktaatorit mängivad ja lasevad naisel kõike teha.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

poliitik
8. märts 2023 20:55
https://www.ohtuleht.ee/1020226/puksid-maha-brusseli-seksipeolised-pidasid-politseinikke-samuti-kulalisteks „Brüsseli kambapaugu“ kõlava hüüdnime saanud üritusest ilmneb järjest uusi absurdseid seiku. Hullavaid mehi laiali ajama tulnud politsei pidasid pidulised hoopis sõuelemendiks ning üritasid korrakaitsjatelt pükse maha rebida.