"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
KRISTI PAATSI: Mehed harjugu, et pole enam naiste või meeste töid (3)
06. märts 2023
Kristi Paatsi Foto: Mats Õun

Uuring näitab, et isegi paljud noored mehed arvavad, nagu peaks naised taas aega veetma vaid köögis ning et kodused tööd ongi vaid naiste rida. Pealinn küsis naistepäeva puhul selle kohta linlaste arvamust.

Mehed harjugu, et pole enam naiste või meeste töid
Kalamaja muuseumi juht Kristi Paatsi

Tänapäeval ei tee keegi kellegi eest midagi ära, kodused tööd on ikka ära jagatud. Enam ei ole nii, et on meeste tööd ja naiste tööd. Ja mõni naine enam üldse kodutöid ei teegi. Võetakse hoopis koristaja või keegi muu neid asju tegema. Oma aega hinnatakse palju rohkem kui vanasti.

Tänapäeval on ka kodudes muutunud kõik seadmed võrdlemisi keerukaks. Nii tuleb kutsuda spetsialist, kui midagi on juhtunud. Ise pole mõtet torkima hakata. Aga lihtsalt tolmu pühkimisega on nii, et kellele parasjagu tundub, et seda oleks vaja teha, see teebki. Vähemalt meie peres ei ole sellega küll mingit probleemi olnud.

Tänapäeval võib väga vabalt ka nii olla, et meestel on suurem koduste tööde koormus. Meie peres lapsi ei ole, aga kui oleks, siis ka nendega peaksid tegelema mõlemad. Mehed võtavad aina rohkem ka isapuhkust. Meie tutvusringkonnas ja siin Kalamajas, kus me elame, on kõik inimesed innovaatilised ja tänapäevased, minu arust mõtlevad nad samamoodi.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vot tak
12. märts 2023 19:24
Töötervishoiuteenuse osutaja ütleb sulle, kas kõlbad mingit tööd tegema või mitte.
lisaja
8. märts 2023 20:23
Just, on vanem1 ja vanem2!
selge siis
8. märts 2023 18:02
vaheta oma autol ratast teel olles ise , miks sa pärast plärad - seisin ja keegi ei tulnud appi- sinu auto ja tee ise . maal , tõsta 50 kg kartulikaste , mine künna traktoriga jne. , mitte ära lohise seal oma vanemate talus niisama Nõuad viimase malli lapsevankrit, tõsta siis ise -seda 50 kg , miks sa abi ootad , oled ju naine=mees , olegi siis jne.