"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustpeade maja naistepäevakontsert pakub 17. sajandi Itaalia barokkmuusika pärle (0)
06. märts 2023
Foto: Mustpeade maja

8. märtsil kell 19 kutsuvad Tallinna filharmoonia ja Tallinna barokkorkester kuulajaid naistepäevakontserdile. Kavas 17. sajandi Itaalia naisheliloojad, muusika naistele ja naistest.

“Neid pühi, mida eelmisest riigikorrast tahaks kaasa võtta, ju õigupoolest ei olegi. Erandiks ehk naistepäev, sest õrnemale sugupoolele ei saa tähelepanu kunagi üleliia palju olla. Vaja on vaid vaatenurka vahetada. Naine kui looja ja inspiratsiooniallikas on igikestev teema ja sobib loodetavasti nii nüüd kui ka tulevikus,” ütles varajase muusika stuudio Cantores Vagantes eestvedaja Taavi-Mats Utt.

Kontserdi tutvustuses märgitakse, et 17. sajandil oli Itaalia tõeline kultuurihäll. Kiired muutused ühiskonnas, ehk sama tormakad kui tänases päevas, jõudsid ka muusikasse. Suured kontrastid, imelised tämbrikombinatsioonid, hoog ja elurõõm on märksõnad, mis esimesena meelde tulevad.
See kõik jõuab ehedana kuulajateni, sest Tallinna barokkorkestriga töötab juba teist korda Andrew Lawrence-King. Tõeline harfikuningas, kes ilmselt kuulub maailmas esimese viie aktiivselt tegutseva varajase muusika legendi hulka.

Tallinna barokkorkestri koosseis ühendab endas muusikuid kõikidest tuntumatest Eestis tegutsevatest varajase muusika ansamblitest, lisaks mõned pillirühmade kontsertmeistrid ERSO-st, Estonia teatriorkestrist ja keelpillimängijad Tallinna kammerorkestrist.

8. märtsil kell 16 on Mustpeade maja valges saalis avatud proov, mida on lahkesti kuulama kutsutud kõik, kes tulevad eelkooliealise lapsega.
Lisainfo https://www.filharmoonia.ee/mustpeademaja/kontserdid/tulekul/kontsert/1480-naistepaeevakontsert-la-musica.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.