"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Nõmme Majas avati noorte kunstinäitus "Vahetu" (0)
10. märts 2023
Nõmme LOV

10. märtsil avati Nõmme Majas Noorte arenguprogrammi koostatud näitus „Vahetu“. Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on noorte vaimse tervise toetamine hetke ühiskonnas väga oluline. „Positiivne vastukaja ja tunnustus on vähim, mida me linnaosavalitsusega neile andekatele noortele pakkuda saame. Hetkel on Nõmme Majas üleval vaid osa töödest, kuid neid hakatakse mõne aja möödudes vahetama. Seega on põhjust kunstinäitust külastada mitmel korral,“ rääkis linnaosavanem.

Noorte arenguprogrammi kunstistuudio juhendaja Emeric Weber ütles näituse avamisel, et tal on siiralt hea meel, et sai olla kogu loomeprotsessi kõrval ning aidata kaheksal noorel viia ellu oma unistus. „Iga teos sellel näitusel on omanäoline ja kasvanud päev-päevalt lähtudes noore emotsioonidest ja tunnetest. Kunst on suurepärane võimalus pakkumaks ruumi noorte mõtetele ja loomingule,“ kirjeldas Weber näitust.

Varem on töid näha saanud eelmise aasta lõpus Tallinna keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas.

Noorte arenguprogrammi eesmärk on pakkuda 12-25aastastele noortele ja nende peredele traumateadlikku terviklikku lähenemist, mis toetab noorte heaolu, toimetulekut ja arengut. Teenused aitavad noorel taastuda, pakkudes ressurssi ärevuse ja kriisiga toimetulekul ning arengu ja iseseisvumise toetamisel.

Kunstinäitus „Vahetu“ on avatud kuni 30. septembrini Nõmme Majas linnaosavalitsuse teenindussaalis aadressil Valdeku 13. Teenindussaal on avatud E kl 8.15-18, T-N kl 8.15-17 ja R kl 8.15-16.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.