"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VALIMISED Riigikohus jättis EKRE valimiskaebuse läbi vaatamata. Kaebus tulnuks kõigepealt saata valimiskomisjonile (4)
10. märts 2023
Erakogu

Riigikohus jättis reedel läbi vaatamata Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kaebuse elektroonilise hääletamise tulemuste peale riigikogu valimistel, sest vabariigi valimiskomisjon ei olnud vaidlusalust küsimust veel lahendanud.

Vabariigi valimiskomisjon selgitas riigikohtule, et nad ei ole veel riigikogu valimiste tulemusi kindlaks teinud. Küll aga tegi 5. märtsil elektroonilise hääletamise tulemused kindlaks riigi valimisteenistus, kes korraldab otseselt elektroonilist hääletamist. 

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium selgitas, et kaebus valimisteenistuse toimingu peale tuleb kõigepealt esitada vabariigi valimiskomisjonile, mida EKRE ei ole valimiskomisjoni andmeil teinud. Riigikohtule saab kaebuse esitada alles pärast asja lahendamist vabariigi valimiskomisjonis. Seega ei kuulunud kaebuse lahendamine riigikohtu pädevusse ja see jäeti läbi vaatamata. 

Riigikohtusse laekus neljapäeval EKRE kaebus, milles erakond vaidlustas riigikogu valimiste tulemuste kindlakstegemist vabariigi valimiskomisjoni poolt 5. märtsil ja lisaks soovis EKRE elektroonilise hääletamise tulemuste kehtetuks tunnistamist.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

valija
14. märts 2023 20:21
https://www.youtube.com/watch?v=EQmF7YuzXzo
Maapoiss
13. märts 2023 10:11
Palun öelge, kes kirjutas e-hääletuse (Internet voting) tarkvara?
arvaja
10. märts 2023 16:16
Enne Riigikohtusse minekut tuleks kõigepealt mõlemad kohtuastmed läbida.
Tõdemus
10. märts 2023 17:17
Õigus, eks EKRE tea seda isegi ainult lihtsalt tembutavad. Kuigi ei mõista, mis kasu sellest neile enam vahetult peale valimisi on, seda enam, et vaevalt mõni kohus neile selles vanas ja juba ammu igas mõttes läbi mälutud küsimuses kuidagi üldse vastu tuleb. Parem mõelgu, miks aktiivsete interneti kasutajate seas neil nii vähe toetajaid on. On ju selgemast selgem, et ainult nö. Kapa-Kohilas elavate vanainimeste häältega meil ikka valimisi võita lootust pole olgu siis tegemist EKRE või kellega iganes.