"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Reedel anti Tallinnas avapauk uuele festivalile FinEst Funk (0)
10. märts 2023
Saksamaa funki sensatsioon Funky Times. Foto: erakogu

Reedel toimus Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku lokaalis Kärbes Kitchen&Bar esimest korda festival FinEst Funk, mis jätkus Helsingis Storyville jazz-klubis.

Tallinnast saab üheks õhtuks funk-muusika pealinn, sest FinEst Funk festivali raames astub Telliskivi lokaali Kärbes Kitchen&Bar lavale 11-kordne Grammy võitja Philip Lassiter koos bändiga Hollandist ning Saksamaa funki sensatsioon Funky Times. Kohalikest tegijatest rõõmustavad kuulajaid  Siim Aimla Funk Band, saatjateks võrratud lauljad Eleryn Tiit ja Sofia Rubina. Muusikalt valivad Funk Embassy DJ-d.

Festivali korraldajate Sten Valdmaa ja Petteri Hasa sõnul on festivali üheks eesmärgiks tuua nii Eestisse kui ka Soome funk-maailma tõusvad tähed ning juba tuntud muusikud. Korraldajad plaanivad hakata festivali korraldama iga-aastaselt ning kaasata lisaks maailma tippudele ka kohalikke funk-bände Eestist ja Soomest.

Esmakordset FunkEst Fest’i korraldatakse koos Estonian Funk Embassy-ga ning lisaks paneb õla alla ka kodumaine voogedastusplatvorm Fairmus. „Kuigi maailmas ja ka Eestis tehakse suurepärasel tasemel funk-muusikat, ei saa teistes tuntud platvormides niinimetatud nišimuusikas tihtipeale õiglast tähelepanu. Fairmusi kaudu on võimalik rohkem fookust suunata ka Eesti funk-muusikale ja tuua seda kohalikele kuulajatele lähemale,“ rääkisid korraldajad.

FinEst Funk festival saab avapaugu juba täna õhtul Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku lokaalis Kärbes Kitchen&Bar kell 20:00. Pileteid on veel võimalik soetada siit: https://piletikeskus.ee/et/2n9hl5

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.