"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Luuletaja Karl-Martin Sinijärv: Kunagi pole eesti keeles nii palju kirjutatud kui praegu (0)
13. märts 2023
Karl-Martin Sinijärv Foto Mats Õun

Keel lõhub ja laulab, loob ja loovutab, lehvitab ja kehvitab, paneb sõnu ehitama ja õlgu kehitama. Seda kõike samal ajal ja ühekorraga.

Parandamatu optimistina vaatan ja kuulan keelt püsiedeneva elusolendina, kelle väljasuremist kuskilt otsast ei paista. Pigem näen jätkuvat sisseelamist iseenesesse, väliste mõjude ahmimist, sobiva omaksvõtmist ja sobimatu kõrvaletõrjumist. Nõnda on toimitud aastatuhandeid, tänapäeval käivad mõned asjad lihtsalt kiiremini, otse meie silme all.
Mitte kunagi pole eesti keeles nii palju kirjutatud kui praegu. Siinkohal sõbralik soovitus: enne kirjutama hakkamist lugege, mis enne teid kirja on pandud, ja jäägegi lugema. Muidu on igav. Lugemine on väga odav lõbu – raamatukogud on lahti, me mõtted on priid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.