"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tele2 eksjuht: Eestis on hullumeelne internetihind (0)
13. märts 2023
Foto Scanpix

Tele2 Eesti lahkuv juht Chris Robbins rääkis Delfi Ärilehele, et Eestis on piirkonna kalleim ja halvim internet.

“Ma lahkun õige pea, seega siin mul enam mingeid huvisid ei ole ning saan öelda otse ja ausalt: Eestis on interneti hind üle mõistuse kõrge,” ütles ta. “See on regiooni halvim teenus, kuid kõrgeimate hindadega. Ma ei suuda seda uskuda. Koduse ja äriinterneti hinnad on hullumeelsed, naeruväärsed. See teeb majandusele kahju. Kui ettevõtted maksavad kaheksa kuni kümme korda rohkem kui Leedus, siis see on hullumeelne.”
AK-le rääkis Robbins, et kui vaadata hindu, mida Tele2 pakub siin ja Leedus, siis on need peaaegu identsed. Kui aga vaadata hindu siin ja Leedus, siis on erinevus viie-kuuekordne, eriti äriklientidele. Telia esindaja möönis, et hinnad on Eestis jah kõrgemad, viitas aga samas asjaolule, et meil ei panusta riik võrguehitusse, ning see viibki hinnad üles. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) andmetel on Eesti internet Euroopas odavuselt kuuendal kohal. Tõsi, lähinaabritel Lätis ja Leedus on see veel paar-kolm korda odavam. Robbins kritiseeris ka TTJA-d: “Piinlik öeldagi, aga kui vahel nende jutule läheme, siis küsivad nad esimese asjana, kas oleme konkurentidega ikka midagi kokku leppinud. Kui me tohiks kokku leppida, siis ei oleks meil neid vajagi. Järelevalveorgan on selleks, et see, mida teeme, oleks ka ühiskonna huvides. Nemad peavad turgu õiges suunas suunama. Nad ei tee seda.” Robbinsi avameelitsemise taustal võib ainult lisada, et arvestades valitsuse poliitilise tuulesuunaga, siis siin mingeid riigi sekkumisi või muudatusi ei paista. Kui Robbins rääkis vajadusest TTJA koosseisu suurendada, siis ametisse astuva valitsuse miljardilise kärpeplaani taustal tuleb olla rõõmus, kuigi nendest vähestestki pooli ära ei koondata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.