"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Valter Ojakäär 100. Helilooja sünniaastapäeval peeti Raadiomajas kontsert. Politseiorkester esitas Ojakääru tuntumaid palasid (0)
14. märts 2023

Helilooja Valter Ojakääru 100. sünniaastapäeval peeti Raadiomajas kontsert. Tallinna Politseiorkester esitas Ojakääru tuntumaid palasid. Solistideks olid Liisi Koikson ja Silver Laas.

Legendaarse helilooja ja raadiomehe Valter Ojakääru 100. sünniaastapäeval korraldati Tallinna politseiorkestri ning solistide Liisi Koiksoni ja Silver Laasiga kontsert. Valikus olid Ojakääru tuntumad muusikapalad. Kaasa tegi ka Estonia poistekoori meeskvintett.

„Võibolla kõigile kõige rohkem teada ilmselt kui muusikaajaloolase ja raadiohäälena. Ta oskas teha kõik need ajaloolised jutustused muusikast väga põnevaks, nii et oli hea kuulata nii teistel muusikaajaloolastel kui ka inimestel, kes on rohkem muusikast kaugemal,“ sõnas Tallinna politseiorkestri dirigent Siim Aimla, „Selline humoorikas inimene. Tema ei peljanud seda, et tema laulud on tihtipeale väikese huumoriannusega.“

10. märtsil 1923. aastal Pärnus sündinud Valter Ojakäär oli Eesti džässi suurkuju, helilooja ja muusikateadlane. Oma viljaka elu jooksul tutvustas ta levi- ja džässmuusikat ajakirjanduses, raadios ja televisioonis. Valter Ojakäär koostas aastaid ilmunud laulikutesarja „Laulge kaasa!“ ning avaldas mitmeid raamatuid. Ojakääru heliloomingu kõige rikkalikuma osa moodustab levimuusika ja džäss, kuid ta kirjutas ka lavamuusikat, orkestri- ja ansambliteosed ning vokaal- ja koorimuusikat.

„See nimi on legend, mis jääb meie kultuurilukku ja ma loodan, et tulevad põlved teavad ka teda. Ma kuulan seda muusikat siin täna ja imestan, et kuidas inimene leidis nagu niipalju rõõmu muuskasse panna. Mulle tundub, et see aeg oli nii hall ja raske, et muusika oligi nagu see koht, kus rõõmu sai tekitada,“ lausus solist Liisi Koikson.

Helilooja 100. sünniaastapäeva kontserdil tulid esitusele Valter Ojakääru armastatumad palad nagu „Sõit pilvelaeval“, „Olematu laul“, „Rannakolhoosis“, „Enne tarvitamist loksutada“ ja „Tihemetsa Tiina“.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.