"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Emakeelepäeval selgusid parimad Pirita lasteaedade luuletuste lugejad (0)
15. märts 2023

14. märtsil tähistati üle Eesti emakeelepäeva ning Pirita Vaba Aja Keskuses toimus selle auks luulekonkurss “Eesti keele kaunis kõla”, kus osalesid Pirita lasteaedade parimad luuletuste lugejad. Konkursil astusid julgelt üles 20 vahvat mudilast, kes esitasid säravaid ettekandeid.

Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit väljendas oma heameelt, et Pirita lasteaedades on nii palju luulesõpru, kes rõõmuga esitasid lõbusaid ja vimkaga salme eesti autoritelt. “Õpetajad valisid lastele hästi sobivad luuletused, mis olid neil kenasti peas. Lisaks tõi mitu etlejat oma etteastesse värskust väikeste lavastuslike elementidega,” lisas Kaido Saarniit.

Esikoha pälvis konkursil Mirell Jaadla Pirita Lasteaiast, teise koha Leo Luts Tallinna Padriku Lasteaiast ning kolmanda koha Sofia Kaur Domingues samuti Pirita Lasteaiast. Žürii tähelepanu köitis Mirell teatraalse ja kauni esitlusega ning kolmandale kohale tulnud Sofia luuletuse oli teinud talle tema ema.

Žürii esimees, tuntud kirjanik Andrus Kivirähk, tõdes, et otsus teha oli raske, sest kõik osalejad olid erakordselt tublid ning luuletuste pähe õppimine on raske. “Mulle ei jää luuletused üldse pähe,” nentis ta.

Kaido Saarniit tänas kõiki tublisid etlejaid, nende juhendajaid, lapsevanemaid ja žüriid ning rõhutas, et etlemiskonkursi eesmärk oli tutvustada lastele eesti luulet, pakkuda neile esinemiskogemusi ning õpetada lapsi hoidma emakeelt. Linnaosa vanem Saarniit sõnas, et konkursiga väärtustatakse lapsevanemate ja juhendajate tööd mudilastele kauni eesti keele õpetamisel.

Etlemisi hindasid kirjanik Andrus Kivirähk, Pirita Vaba Aja Keskuse peaspetsialist Annie Rist ja Pirita raamatukogu esindaja Diana Taukul. Linnaosa vanem tänas kõiki tublisid etlejaid, nende juhendajaid, lapsevanemaid ja žüriid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.