"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Fotomuuseumis avatud Toomas Kalve näitust tutvustab fotograaf ja muuseumi kuraator Annika Haas (0)
16. märts 2023
Vaade näitusele Foto Meeli Küttim

Neljapäeval, 16. märtsil kell 17.30 toimub Fotomuuseumis Annika Haasi kuraatorituur Toomas Kalve näitusel Retrospektiiv. 

Fotomuuseumi kuraator Annika Haas räägib fotokunstniku loomingust ja annab lähema sissevaate Kalve pildiesteetikasse. 
Toomas Kalve (1965) on Tartust pärit Eesti kunstnik ja fotograafia õppejõud. Fotograafiaga hakkas Kalve tegelema 1978 Tartu kultuurihoone juures. Aastast 1982 on ta olnud Tartu Fotoklubi liige ja alates 1988. selle president. Kalve on fotograafide rühmituste „Igavesti Sinu” (1990) ja „Kütioru Avatud Ateljee” (1996) asutajaliige. 1999 alustas ta tööd Tartu Kõrgemas Kunstikoolis fotograafia õppejõuna. Kalvel on olnud mitukümmend isikunäitust ja ta on nii kodu- kui välismaal osalenud kümnetel rühmanäitustel. Kalve töid on Fotomuuseumi, Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi ja Tartu Linnamuuseumi kogudes ning erakogudes. 1988 sai ta Eesti Foto aastapreemia. Tema loomingule on iseloomulik 19. ja 20. sajandi vahetuse plaatkaamera kasutamine, fotode toonimine, retronostalgia, manerism. 

Näitusest ja autorist lähemalt loe Fotomuuseumi kodulehelt

Osalemine tuuril muuseumipiletiga.

Üritus toimub Kultuurkapitali toetusel Fotomuuseumi analoogfoto teema-aasta raames.

Rohkem infot: Annika Haas annika.haas@linnamuuseum.ee tel 56610694

Info leiab ka muuseumi kodulehelt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.