"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
põnevad vastasseisud 18. märtsil toimus Eesti võitlusspordi tippsündmus The League Tondiraba Jäähallis (0)
17. märts 2023
Kevin Renno Foto Rauno Vahtre

18. märtsil toimus neljandat korda Eesti võitlusspordi tippsündmus The League Tondiraba Jäähallis. Sündmuse eesmärk oli pakkuda nii Eesti kui välismaa sportlastele võimaluse võistelda hästi korraldatud rahvusvahelisel sündmusel ning luua kontakte enda karjääri edendamiseks.

Peakorraldaja Kevin Renno sõnul ükski Eesti või naaberriikide võitlusspordisündmus ei ole olnud nii võimsa fight card’iga, kus on kohal nii palju oma ala tippe Eestist ja teistest riikidest. Ringi astuvad näiteks Maikel Astur, Uku Jürjendal, Astrid Johanna Grents, Henry Rohtla, Hendrik Themas, Ott Remmer.

Ühe särava tähena on võitlusareenile astumas Sigrid Kapanen, kes on saanud vaid kuuga kolm Eesti meistritiitlit ning on U-23 vanuseklassi Tai poksi maailmameister.

Peakorraldaja eesmärk on luua võimalikult põnevaid vastasseise andekate võitlejate vahel. Ta
on teinud koostööd spordiklubidega mitte ainult Eestis, vaid ka Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Šveitsis ja Saksamaal. Renno tunneb enda kutsutud võitlejate võitlusstiili ja teab, kui põnev matš võib tulla, kui mõne välismaa võitleja näiteks eestlase vastu seab.

Põnevaks muudab The League’i ka see, et võistlusmatše väga erinevates stiilides, mis üle maailma tuntud on – Tai poksi reeglitega, Tai poks MMA kinnastega, K1 reeglitega, MMA reeglitega.

Sportlased on valmis!

Korraldaja Kevin Renno kinnitab, et sportlased on väga valmis.

Näiteks Astrid Johanna Grents teeb nädalas 5-6 erialast treeningut ja ülejäänud on kas jõutreening või aeroobne treening. Trenni teeb ta 8-10 korda nädalas. Rahu tuleb tema sõnul just ettevalmistusest treeningsaalis. Ta usub, et ringis tuleb osata kohaneda ja hetke pealt mõelda,“ usub ta.

Sigrid Kapanen teeb praegu väga palju trenni. Kuna tal on mitu võistlust järjestiku olnud, siis hoiab ta vormi koguaeg väga hea tasemel – käib jooksmas, teeb lapatrenni, sparringut, grupitreeninguid.

Marko Šults seab endale eesmärgi ja astub niikaua vajalike samme ja teeb tegevusi, kuni seatud eesmärk on saavutatud. Viimane matš tõi talle vigastuse, aga nii kui ta sai end rohkem liigutada, hakkas ta ujuma ja tegema jõudu nii palju kui suutis. Lisaks jõu -ja kikkpoksi treeningud, millega käivad kaasas range tehnika ja sparring.

Mitmed poksijad käivad enne matši ka treeninglaagris. Maikel Astur käis treeninglaagris Hollandis. Ta selgitab, et sealt saab kõik vajaliku, et olla ringis super vormis. Sealsetel treeneritel on suured teadmised ning kohal on arvukalt sportlasi, kellega harjutada.

Fight card:

• Hamza Ourahou vs Uku Jürjendal
• Raimonds Aukstikalnis vs Hendrik Themas
• Sabri Ben Henia vs Ott Remmer
• Adlison Semedo vs Maikel Astur
• Rhassan Muhhareb vs Henry Rohtla
• Nina van Dalum vs Astrid Johanna Grents
• Onni Haapala vs Allan Volosatõh
• Toni Ojanen vs Dmitry Salamatin
• Jussi Santalahti vs Aleksei Larin
• Roman Yarysh vs Marko Šults
• Eveliina Rauhansalo vs Sigrid Kapanen
• Olavi-Tanel Kask vs Siim Viljus
• Humam Alrashedi vs Roman Mitjajev

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.