"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Esmakordselt anti üle kiituskiri päevaune ja mõnusa logelemise populariseerimise eest (0)
19. märts 2023
Peaasi.ee erakogu

Rahvusvahelisel unepäeval tunnustas Peaasi.ee Mart Juurt ja Andrus Kivirähki kiituskirjaga päevaune ja mõnusa logelemise populariseerimise eest.

Peaasi.ee tegevjuhi, kliinilise psühholoogi Anna-Kaisa Oidermaa sõnul on Mart Juur ja Andrus Kivirähk tunnustuse väärilised aastatepikkuse visa töö eest innustada töökaid Eesti inimesi päevasest unest lugu pidama ja mõnusalt logelema. 

“Piibellikult väljendades on nende töö olnud kui kaameli ajamine läbi nõelasilma. Paraku peetakse päevaund ja mõnusat logelemist laiskuse märgiks, kuid tegelikult on päevaste puhkehetkede võtmine vaimsele tervisele ääretult vajalikud. Igasse päeva tuleks planeerida vähemalt 15 minutit puhkust, et teha kosutav tukastus, vaadata aknast välja või lihtsalt lebada ja mõelda oma mõtteid,” rääkis Anna-Kaisa Oidermaa.

Uni ja puhkamine on üks vaimse tervise vitamiinidest. Viienädalase vitamiinikuur “Tasakaal on peaasi” jooksul soovitab Peaasi.ee proovida erinevaid nippe, et tugevdada vaimset vastupanuvõimet viies valdkonnas: uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, liikumine, head suhted ja meeldivate emotsioonide kogemine.

Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiini testi saab teha siin: https://peaasi.ee/vitamiinitest/

Peaasi.ee vitamiinikuur kestab 13. märtsist–16. aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponentidest, mille kohta jagatakse teaduspõhiseid soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur „Tasakaal on peaasi“ toimub neljandat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.