"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kahekordne maailmameister Heiki Nabi Homsest saan vabalt treenida, et uuesti tippu pürgida  (0)
19. märts 2023
Ksenija Kurs

Kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi otsustas pärast pealesunnitud kaheaastast pausi naasta tippsporti ja seab eesmärgiks jõuda Pariisi olümpiale. 

„Arvestades nii praegust füüsilist kui emotsionaalset seisu, on mõistlik keskenduda treeningutele ja liikuda edasi samm-sammult,” lausus Heiki Nabi. „Ma kaotasin ebaõiglaselt oma karjääri tipus kaks aastat ja ühed olümpiamängud, kuid kõige selle kiuste tahan oma unistuse ellu viia. Olen teadlik, et see nõuab väga palju tööd,“ märkis Heiki Nabi.

“Eesmärk on tagada pääse Pariisi OM-ile,” lausus Heiki Nabi treener Ivar Kotkas. “Esimene võimalus selleks on kuue kuu pärast Serbias toimuvatel maailmameistrivõistlustel, kus jagatakse välja 5 olümpiakohta.” 

“Tänasest saame alustada regulaarsete maadlustreeningutega, et taastada maadlustunnetus ja profisportlase treeningrutiin. EM-il võistlemist me täna ei planeeri, kuna neli nädalat on ilmselgelt liiga lühike aeg, et jõuaks Heiki võistlusvormi viia. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis suvel on plaanis üks-kaks kontrollvõistlust,” selgitas Ivar Kotkas. 

Eesti Maadlusliidu president Jaanus Paeväli tunnustas Heiki Nabi otsust jätkata oma sportlasekarjääri. „Ma ei kahtle selles, et hoolimata pealesunnitud võistluspausist on Heiki võimeline rõõmustama kõiki oma poolehoidjaid. Maadluspere tervitab Heiki tagasitulekut, hoiab talle pöialt ning toetab oma võimaluste piires.“ 

“Ma tahan siiralt tänada kõiki, kes on minusse uskunud, mind aidanud ja toetanud. Nüüd tahan end uuesti maadlusmatil proovile panna ja näidata, kui palju teie kõigi poolehoid mulle tähendab,” rõhutas Heiki Nabi.

Olümpiahõbeda ja kahekordse maailmameistri Heiki Nabi kaheaastane võistluskeeld lõpeb täna. Rahvusvahelises Spordikohtus (CAS) jättis Nabile määratud keelu jõusse vaid põhjusel, et lubamatu näidu tekkepõhjust ei olnud võimalik tõendada, kuid rõhutas samas: “Paneel mõistab seesuguse tulemuse keerukust. Kaebaja on maailmaklassi sportlane, usaldusväärne tunnistaja ja kahetsusväärne ohver olukorras, kus on kindlaks tehtud tahtmatu väikese koguse letrosooli tarvitamine, mille allikas on teadmata. Ta maksab ränka hinda juhuslike asjaolude eest, mis võisid, aga ei pruukinud olla tema kontrolli alt väljas, kuid teda ei tohiks nimetada petturiks ega keelatud ainete tarvitajaks.” 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.