"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Esmakordselt toimuv Tallinna laste jazzifestival Kräsh teeb ajalugu! (0)
20. märts 2023
Noorteansambel Uurikad

Jazzkaare ja UNESCO muusikalinna Tallinna eestvedamisel toimub Eesti Noorsooteatris 10.-11. juunini laste jazzifestival Kräsh. Hariv, innustav ja noori muusika juurde toov jazzifestival toimub esmakordselt Eesti muusika ajaloos. 

Rütmimuusikast inspireeritud Tallinna laste jazzifestival Kräsh kostitab osalejaid õpitubade, kohtumiste, vestlusringide ning kontsertidega. Festivalil esinevad armastatud muusikud spetsiaalselt lastele loodud kavadega, teiste hulgas Tanja Mihhailova oma tantsulise eriprojektiga. Vestlusringides kohtuvad lapsed ja noored erinevate artistide-laulukirjutajatega, nagu näiteks Ingeriga. Üles astuvad ka laste endi bändid, nagu näiteks noorte folkansambel Uurikad. Sündmust võõrustab Eesti Noorsooteater, mille ruumid pakuvad loovat ning üllatusterohket keskkonda. Festival kulmineerub kontsertidega, mida saab nautida terve perega. Kräshi raames toimub ka eri vanusegruppide muusikalaager lastele ja noortele, mis leiab aset Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA.  

Festivalile on oodatud osalema noored muusikahuvilised erinevatest vanusegruppidest. Kräshi peakorraldaja Maris Aljaste tutvustab: “Teretulnud on kõik, kellel on juba muusikaarmastus kodust või koolist kaasa saadud, ja ka need noored, kes alles soovivad muusikaga lähemalt tuttavaks saada. Lisaks kontsertide külastamisele saab igaüks ise õpitubades muusikat luua, erinevaid pille mängida, laulda ja teistega koos musitseerida. Pole ju midagi imelisemat, kui avastada endas armastus muusikamaailma vastu, õppida koosloomise käigus uusi oskusi ning inspireeruda kohtumisest oma iidolitega! Seda ja palju enamat tahamegi noortele pakkuda.”

Festival toimub Jazzkaare ja UNESCO muusikalinna Tallinna eestvedamisel. Jazzkaare jaoks on tegu ühe ammuse unistuse täitumisega: “Oleme üle 30 aasta toonud Eesti kuulajateni maailma jazzi tippartiste ning toetanud Eesti jazzmuusikute arengut. Kuid selleks, et uued noored talendid saaksid võrsuda, tahame neile luua soodsa ja inspireeriva keskkonna viies nad kokku oma ala tippude ja eeskujudega ning ka omavanuste mõttekaaslastega, just neid ja mitmeid teisi võimalusi Kräsh pakubki. Muusika on ju sõber kogu eluks. Rõõmustame, et meie unistus on esmakordselt realiseerumas tänu UNESCO muusikalinnale Tallinnale. Noored on jazzi ja Eesti muusikakultuuri tulevased tegijad ja Tallinna laste jazzifestival Kräsh nende tee jazzini!” rõõmustab festivali Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm.

“Tallinna jaoks on muusikalinna tiitli ja tegevuste keskmes olnud algusest peale lapsed ja noored. On oluline, et igaühel oleks võimalus muusikast osa saada ja seda mitte ainult publiku, vaid ka loojatena. Mida enam noori muusika erinevate võimaluste ja žanritega kokku puutub, seda rohkem on meil järelkasvu ning mitmekesisem püsib Tallinna muusikaelu. Esimene Tallinna laste jazzifestival Kräsh on siinkohal üks märgiline ja oodatud uus algatus,“  sõnas Tallinna abilinnapea Kaarel Oja

Esimese Tallinna laste jazzifestivali Kräsh kogu programm kuulutatakse välja mai alguses. Sündmus toimub 10.-11. juunini Eesti Noorsooteatri ruumides ja MUBAs. Hoia Kräshi tegemistel silma peal kodulehel, Facebookis ja Instagramis. Kohtume Kräshil! 

Tallinna laste jazzifestival Kräsh on osa UNESCO muusikalinna Tallinna programmist. Festivali partnerid on Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, Eesti Noorsooteater, MUBA ja Eesti Jazzliit ja Vivita. Festivali korraldab MTÜ Jazzkaare Sõprade Ühing.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.