"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
22. märts Kristel Vilbaste räägib Tallinna salaallikatest (0)
22. märts 2023
Pilt on illustratiivne Foto: Scanpix

Tallinnas on endine Karjaallikas korralikult kinni müüritud, samas on terve Mustamäe nõlv täis väikesi allikaid.

“Kas teate, kus on teie linnas allikas? Arvate, et neid ei olegi? Tegelikult on enamuses linnades olemas ka Allika tänav ja see on vana nimi. Enamasti saanud oma nime just allika järgi. Tallinnas on endine Karjaallikas korralikult kinni müüritud. Tegelikult on terve Mustamäe nõlv täis väikesi allikaid.” Niimoodi kirjutab loodusenaine Kristel Vilbaste oma 2022. aasta sügisel ilmunud raamatus “Meie joogivesi”.

22. märtsil, mil sulaveed teeservades tantsivad ja tähistatakse üleilmset veepäeva, tuleb Kristel keskraamatukokku (Estonia pst 8) külla ja pajatab põnevaid lugusid asfaldi ja betooni alla vangistatud elujõulistest salakaevudest, mis võiksid rohelises linnas aukohal olla. Maailmas on kinnimaetud jõgede kogemus olemas näiteks Utrechtis, Haagis, Seoulis. Viimases lammutati lahti koguni terve jõe peale ehitatud magistraal, millest on saanud armastatud puhkeala ja ajaveetmispaik.

Kaasa võtab Kristel ka raamatuid, mida saab kohapeal osta. Loeng toimub raamatukogu suures saalis ja seda saab jälgida ka veebikeskkonna Zoom vahendusel. Link: https://us06web.zoom.us/j/83799708798?pwd=azllY3NaeE9vN0krZG9YcmM3SVhvUT09

Kristel Vilbaste on koolitaja ja loodusajakirjanik, kes kirjutanud üle 20 raamatu loodusest, lisaks allikatele ravimtaimedest, maarohtudest, joogiveest jm.
Vaata ka https://www.worldwaterday.org

Üritus on tasuta. Loengu ja ülekande algus on kell 18, lisainfo tel 683 0917 ja tuuli.reinsoo@tln.lib.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.