"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel hukkus kaubiku alla jäänud naine (0)
22. märts 2023

Tallinnas Lasnamäel hukkus esmaspäeva pärastlõunal Paala bussipeatuses kõnniteel kaubiku alla jäänud 76-aastane naine.

Politsei sai teate õnnetusest Punasel tänaval kella 13.45 paiku, kus kaubik oli tagurdanud otsa jalakäijale, teatas BNS-ile Põhja prefektuuri pressiesindaja. Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Taavi Kirsi sõnul on tegu traagilise liiklusõnnetusega ja sõidukijuht sõitis keelatud kohas ega veendunud enne manöövrit piisavalt selle ohutuses.

„Esialgsetel andmetel tagurdas 32-aastane mees kaubikuga kõnniteel bussi oodanud 76-aastasele naisele otsa. Kahjuks olid naise vigastused rasked ja ta suri sündmuskohal,“ rääkis politseinik.

Kaubikut juhtinud 32-aastane mees omas vastavat juhtimisõigust, kuid tema võimalik joove on täpsustamisel. „Kõnniteedel, kui just ei ole reguleeritud teisti, on mootorsõidukitega sõitmine ja parkimine keelatud. Kõik juhid peavad nendest reeglitest kinni pidama,“ lisas Kirss.

Kõnniteedel, kui just ei ole reguleeritud teisiti on mootorsõidukitega sõitmine ja parkimine keelatud. Ometi on liiklus kõnniteedel kujunenud igapäevaseks.

Tallinna munitsipaalpolitsei juht Aivar Toompere ütles, et kõnniteedel sõitjaid ja peatujaid nad karistada ei saa. See on politsei pärusmaa. Küll aga saab karistada kõnniteedel parkijaid ja seda ka tehakse. „Paaril viimasel aastal oleme aastas teinud üle 30 000 hoiatustrahvi ehk määranud autojuhtidele karistuse. Siin aga tuleks hakata rohkem mõjutama inimesi ühiskondlikult, kasvatama teadlikkust, et see ei ole ok tegevus, kui peatutakse, pargitakse või sõidetakse kõnniteel. Selleks on olemas parklad ja muud kohad, kus autoga saab seista,“ lausus ta.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust. Sel aastal on liiklusõnnetustes hukkunud seitse inimest, kellest kaks on olnud jalakäijad. Kas kõnniteedel parkimine, kauba laadimine ja peatumine tuleks Tallinnas üldse ära keelata?

„Liiklusseadus on selles suhtes küllalt karm kui autojuhid seda täidaksid. Meid ja politseid iga kõnnitee ja auto juurde ei jätku. Siin peab inimeste teadlikkus paranema. Probleemi tuleb rohkem ka meedias kajastada,“ rääkis Toompere ning avaldas lootust, et selliseid intsidente, nagu Lasnamäel enam ei juhtu.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus. Sel aastal on liiklusõnnetuses hukkunud seitse inimest, kellest kaks on olnud jalakäijad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.