"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
veevarustus Nõmme läheb kriisiõppuse raames üle Ülemiste järve vee peale (1)
22. märts 2023
Aleksandr Timofejev Foto Mats Õun

AS Tallinna Vesi tegevjuht Aleksandr Timofejev ütles, et 28. märtsil viiakse õppuse raames Nõmme linnaosa veevarustuse 12 tunniks üle Ülemiste veepuhastusjaama joogiveele.

„Katsetuse eesmärgiks on kaardistada Nõmme elanike veevarustuse tagamise võimalused juhuks, kui linnaosa tabab ulatuslik elektrikatkestus ning puurkaevpumplad ei saa enam inimesi ning ettevõtteid veega varustada,“ ütles Timofejev.

Ta kinnitas, et nõmmekatele sel ajal veekatkestusi ei tule, ehkki vähesel määral võib olla veesurve kõikumisi. Tallinna Vesi on välja töötanud erinevad riskiplaanid. Selle raames on vaja tagada veevarustus ka kriisiolukorras. „See on meie igapäevane tegevus. Teeme kõik selleks, et õppus oleks edukas,“ kinnitas ta. 

Tema sõnul võib veesuuna muutumine ja surve mõningane kõikumine ajutiselt mõjutada joogivee hägusust. Kuna Ülemiste veepuhastusjaama joogivesi sisaldab väikses koguses nn head kloori, siis võib kraanist tuleval veel olla kloori lõhn.

„Veele lisatav kloori kogus on tervisele ohutu ja seda vett võib jätkuvalt tarbida otse kraanist nii joogiks kui ka söögi valmistamiseks,“ lausus ta.

Timofejev selgitas, et Ülemiste kraanivesi vastab kõikidele esitatavatele nõuetele. Eelmisel aastal võeti enam kui 3000 proovi ning ainult viie suvisel ajal võetud proovi puhul oli mõningaid küsimusi.

28. märtsil alates kell 9 viiakse Nõmme linnaosa veevarustus osaliselt Ülemiste veepuhastusjaamas puhastatud pinnavee toitele. Kuigi katsetus kestab vaid 12 tundi, võib selle mõju olla veevõrgus tuntav kuni ööpäev. Hädaolukorra eksperimendi lõppedes viiakse Nõmme veevarustus tagasi puurkaevpumplatest pärineva joogivee toitele ning veevõrgus taastub endine olukord.

Küsimuste puhul saab ühendust võtta telefonil Tallinna Vee telefonil 62 62 400. Brigaadid on sel päeval väljas ja kiirendatud korras reageeritakse ka väljakutsele.

Nõmme veevarustuse katsetust puudutavad korduma kippuvad küsimused ja vastused leiab vee-ettevõtte kodulehelt.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vot tak
22. märts 2023 19:30
https://majandus.postimees.ee/7737923/viimase-veekatse-proovid-toestavad-nomme-elanikke-ahvardab-karm-rauabakter