"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Kammerorkester ja Florian Donderer mängivad laupäeval Kõrvitsat ja Tormist (0)
24. märts 2023
Florian Donderer

Laupäeval, 25. märtsil EMTA suures saalis Tallinna Kammerorkestri sünnipäevasarja kontserdil kõlab Saksa tippviiuldaja Florian Dondereri valikus kaks Eesti heliloojat – Tõnu Kõrvits ja Veljo Tormis.

Florian Donderer on rahvusvaheliselt hinnatud kammermuusik, solist, kontsertmeister ja dirigent, kes annab kontserte muusikalavadel kõikjal üle Euroopa. Ta on nimeka ansambli Signum Quarteti liige ning Eestis kõige paremini tuntud Eesti Festivaliorkestri kontsertmeistrina, olles korduvalt Euroopa suurtes kontserdisaalides Eestit esindamas käinud.

„Kui ma erinevates riikides kontserte annan, siis püüan kavasse leida alati kohalikke heliloojaid, kuid iga kord midagi uut. Seekord mängime Tõnu Kõrvitsa teost „Labürindid“ ja Veljo Tormise „Reminiscentia: Talvemustreid“. Nendega sobivad suurepäraselt kokku Haydni ja Bartoki kaks teost,“ räägib Florian Donderer.

Ta lisab, et „sel nädalavahetusel on Tallinnas muusikalises mõttes eriline nädalalõpp, kus reede õhtul saab kuulata Tallinna ühes kontserdisaalis Haydnit ning laupäeval mängime meie koos Tallinna Kammerorkestriga Haydni viiulikontserti C-duuris. Lisaks on meil oma kontserdiks ette valmistatud üks ilusamaid kammerteoseid Bartoki Divertisment keelpillidele,“ ütleb Donderer.

Florian Dondereri üks spetsialiseerumisi on töötada kunstilise juhina, ta juhatab orkestreid kontsertmeistri kohalt. Tallinna Kammerorkestriga koos on ta laval neljandat korda.

Tallinna Kammerorkester (asutatud 1993. aastal) kunstiline juht ja peadirigent on Tõnu Kaljuste. 2014. aastal oli Tallinna Kammerorkester kaastegev Arvo Pärdi autoriplaadil „Adam’s Lament”, mis tõi dirigent Tõnu Kaljustele Grammy.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.