"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tervisekassa kutsub üliõpilasi elundidoonoriks hakkama (1)
25. märts 2023
Meditsiiniuudised

Tervisekassa kutsub tudengeid liituma elundidoonorluse kampaaniaga, sest Eestis on parasjagu 71 raske elundipuudulikkusega inimest, kes vajavad elundisiirdamist.

“Et siirdamist ootavad patsiendid saaksid õigeaegset ravi, on oluline iga ühiskonnaliikme panus,” kirjutab tervisekassa enda teates. “Elundite ja kudede loovutamisega nõustumine on hindamatu heategu, mis võib olla ainus võimalus mõne teise inimese elu päästmiseks.”

Elundidoonor saab kinkida elu kuni kaheksale inimesele. Oma otsusest elundidoonoriks hakata on aga teada andnud vaid 3 protsenti täiskasvanud eestimaalastest. Tervisekassa sõnul saavadki just tudengid üheskoos seda olukorda muuta.

Elektroonilise tahteavalduse täitmine on lihtne ja kõik täisealised inimesed saavad seda teha patsiendiportaalis www.digilugu.ee. Menüüst tuleb võtta valik “tahteavaldused” ning märkida oma otsus – kas nõusolek või keeldumine – ning kinnitada see digiallkirjaga.

“Täida tahteavaldus ja anna oma otsusest ka lähedastele teada. Tee seda elu pärast,” julgustab tervisekassa inimesi elundidoonoreiks hakkama.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tegelikkus
29. märts 2023 17:49
Annad nõusoleku ja ravi ka lõpetatakse...