"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna linnapea arutas Jerevani abilinnapeaga kahe linna koostöövõimalusi (0)
27. märts 2023
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Jerevani esimene abilinnapea Levon Hovhannisyan

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kohtus Jerevani linna esimese abilinnapea Levon Hovhannisyaniga, kohtumisel arutati linnade koostöövõimalusi nii Euroopa rohelise pealinna programmi raames kui ka muudes valdkondades.

Linnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et näeb Tallinna ja Jerevani koostöö arendamises huvi ja potentsiaali. “Tallinn on loomas rahvusvahelist kompetentsikeskust, et töötada välja eri valdkondi siduvaid mudeleid rohepöörde elluviimiseks, kaasates ka välisekspertide kompetentsi. Jerevani huvi korral võime sellist kompetentsi ka neile pakkuda,“ sõnas Kõlvart. „Lisaks on Jerevan ümber korraldamas oma ühistranspordisüsteemi ning Tallinna kogemus nii tasuta ühistranspordi toimimise kui transpordisüsteemi modelleerimise vastu on neile suureks eeskujuks.“

Ühtlasi arutasid Tallinna linnapea ja Jerevani esimene abilinnapea kohtumisel Tallinna rohelise arengu kontseptsiooni, sealhulgas energia kokkuhoiu ning alternatiivsete energiaallikate kasutuselevõtmise võimalusi.

Tallinna ja Jerevani linnal aktiivset ega lepingulist kahepoolset koostööd ei ole, kuid toimunud on vastastikuseid visiite mõlemalt poolelt. Tallinna delegatsioone on kutsutud korduvalt Jerevani linna päevale, sealhulgas 2018. aastal Jerevani linna asutamise 2800 aastapäevale. Jerevani esindus on Tallinna kutsel osalenud Eesti e-valitsemise Akadeemia (eGA) poolt korraldatavatel konverentsidel, viimati 2019. aastal.

Jerevani abilinnapea Levon Hovhannisyan kutsus Tallinna linnapead lähiajal ka Jerevani linna külastama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.