"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
muusikalinn tallinn Pianist Sten Heinoja: Koolidel on uskumatu võime suunata õpilaste huve (1)
29. märts 2023

“Kui me üldse tahame sellist klassikalise muusika kultuuri jätkata, siis kõige õigem on alustada rohujuure tasandilt ehk koolidest. Koolidel on uskumatu võime tegelikult suunata oma õpilaste huve,” leidis pianist Sten Heinoja.

UNESCO muusikalinn Tallinna ja Eesti Kontserti koostöös ellu kutsutud koolikontsertide sari jõudis täna hommikul ukraina lastele mõeldud Vabaduse kooli. Tundeküllase kontserdi andsid  seal pianist Sten Heinoja ja viiuldaja Triinu Piirsalu.

“Me valisime tänase kava just selle järgi, kuidas sellise publikuga kõige rohkem suhestuda. Mis neil oleks huvitav kuulata, kuidas neid kõige rohkem kaasata,” rääkis Piirsalu.

“Mulle väga meeldis see kontsert, see oli väga emotsionaalne ja ilus muusika. Mul on nüüd väga positiivne emotsioon sees,” rõõmustas Vabaduse Kooli 10. klassi õpilane Yevhenii Afanasiev.

Eesti Kontserdi legendaarse koolikontsertide programmi eesmärk on edendada koolilastes muusika kuulamist ja propageerida muusikaharidust.

“On väga tähtis, et meie koolis toimuvad üldse sellised imelised kontserdid, kus  kõlab nii imeline viiuli ja klaverimuusika. Väga tähtis on ka see, et saame  koolile tutvustada seda muusikat,” ütles Vabaduse Kooli muusikaõpetaja Kirill Gorjušin.

Eelmisel poolaastal jõudis koolikontsertide sari ligi poolesajasse pealinna kooli, kontserte anti enam kui 5000 koolilapsele. Sel kevadel on kavas 32 koolikontserti. Koole külastavad teiste seas Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tõnu Kaljuste, Reigo Ahven, Sander Mölder ja Villu Vihermäe. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

RAHASTAMINE CHARLY KERKIR
7. apr. 2023 13:21
RAHASTAMINE CHARLY KERKIR Tere kõigile Suur tänu Jumalale CHARLY KERKIR minu teele tagasi toomise eest. Kõigi oma rahaliste vajaduste jaoks või kui teil on rahalisi raskusi, võtke lihtsalt ühendust selle imelise CHARLY KERKIR ga ja olete täiesti rahul. See suurepärane mees on mind just aidanud väikese summaga 55 000 € ja see on minu jaoks enam kui piisav. Ta on südamega mees, tänu sellele imelisele mehele sain ma oma elatustaset ja võlga tõsta. Kui vajate väikelaenu, võtke nendega ühendust ja te ei pea pettuma. E-post: charlykerkir@gmail.com Aitäh Märkus Kui te pole EESTIST, siis hoidke eemale

Seotud artiklid