"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
arstiabi kättesaadavus Qvalitas ja Unimed rajavad südalinna Rävala puiesteele suure erameditsiinikeskuse (4)
29. märts 2023

Eesti suurimad erakliinikud Qvalitas ja Unimed ehitavad Rävala puiestee 5 ärihoonesse ühise meditsiinikeskuse, kus pakuvad kõiki olulisi esmatasandi, eriarstiabi, hambaravi ja töötervishoiu teenuseid koos kõrgtasemel diagnostikavõimalustega. Järgmise aasta alguses avatav uus kliinik asub tegutsema hoone kolmel korrusel, kokku pea 3000 ruutmeetril.

„Tallinna kesklinnas elavad ja töötavad kümned tuhanded inimesed, aga siiani puudub siin suurem erameditsiinikeskus, kust saaks abi esmatasandi tervisemurega, teha vajalikke uuringuid ja analüüse ning külastada eri- ja hambaarste. Otsisime pikalt sobivat asukohta, mis oleks kergesti ligipääsetav ja hea transpordiühendusega. Usun, et oleme Rävala ärihoone näol leidnud väga hea lahenduse pikkadeks aastateks,” sõnas Qvalitase ja Unimedi juhatuse esimees Marja-Liisa Alop.

„Vastuvõttude arv meie kliinikutes on aasta-aastalt tõusnud ja ruumide puudusest on kujunenud oluline takistus patsientidele teenuste tagamisel. Eriti kiirelt on kasvanud vajadus eriarstiabi ja esmatasandi visiitide järele, aga ka nõudlus töötervishoiu vastuvõttudele on Tallinna kesklinnas väga suur. Järgmise aasta alguses avatava kliinikuga saame terviseteenuste kättesaadavust oluliselt parandada,“ ütles Alop.

Qvalitase meditsiinijuhi Andreas Abeli sõnul soovitakse uues kliinikus leevendada esmatasandi arstiabi kättesaadavusega seotud raskusi. „Qvalitas pakub juba aasta aega Digikliiniku teenust, kust on oma tervisemurega abi saanud tuhanded inimesed. Näeme siiski igapäevaselt palju ka neid abivajajaid, kelle peab arst kohapeal läbi vaatama või tegema mõne uuringu. Uues keskuses panemegi tööle valvearsti teenuse, et saaksime rohkematele patsientidele kiiret abi pakkuda.“

Abeli sõnul saavad uues meditsiinikeskuses olema senisega võrreldes paremad diagnostika võimalused. „Hakkame pakkuma erinevaid endoskoopilisi uuringuid ning radioloogiaosakond saab ühe suurima investeeringuna magnetresonantstomograafi, mis võimaldab patsiendi tervise seisukorra kiiremat ja täpsemat hindamist,” lisas Abel. Uues kliinikus hakkab tööle kuni 150 meditsiinivaldkonna spetsialisti.

Qvalitase ja Unimedi meditsiinikeskuse arendustöid juhib hoone omanik Capital Mill. „Tänu suuremahulistele ümberehitustöödele saab Capital Milli portfelli kuuluv väärikas südalinna büroohoone tänapäevase sisu ja uue funktsiooni. Meditsiinikeskuse ruumid saavad olema valgusküllased ja avarad, seades esikohale seda külastavate klientide mugavuse ja heaolu juba esimestel sammudel. Kliiniku valmimine on planeeritud 2024. aasta esimesse kvartalisse,“ sõnas Capital Milli ehitusdirektor Silver Neemelo.

Qvalitas ja Unimed moodustavad koos Eesti suurima erakliinikute võrgustiku, pakkudes turul kõige laiapõhjalisemat valikut eratervishoiu teenuseid. Meditsiiniettevõtetel on kokku 23 esindust, viis meditsiinilise erivarustusega tervisebussi ning kaugvastuvõtte võimaldav rakendus Digikliinik. Kokku töötab ettevõtetes üle 700 inimese, aastas tehakse kliinikutesse üle 300 000 visiidi. Alates 2021. aasta kevadest kuuluvad Qvalitas ja Unimed Soome rohkem kui sajandipikkuse kogemusega tervishoiuettevõttele Mehiläinen.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

eskulaap
9. apr. 2023 10:46
Loodav valitsuskoalitsioon eirab tervisevaldkonna peamisi väljakutseid. Solidaarse tervishoiusüsteemi tugevdamise asemel flirditakse erarahastuse suurema kaasamisega, mis tõlkes tähendab ebavõrdsuse süvenemist arstiabi kättesaadavuses. Jutud eraravikindlustuse laiendamisest ja muust säärasest on asendustegevus, mis ei aita kuidagi suuremat osa patsientidest. https://www.err.ee/1608941936/tanel-kiik-uus-kolmikliit-muudab-arstiabi-joukate-privileegiks
lugeja
31. märts 2023 20:39
https://www.err.ee/1608932945/eksperdid-erameditsiini-voidukaik-nouab-uut-uhiskondlikku-kokkulepet Viimase paari aastaga on olukord muutunud, tervishoidu on omanikena sisenenud suured investorid, kellel tervishoiualane professionaalne sisuline huvi puudub ja tegevuse lähtekohaks on turuosa, kassavoog ja kasum. Eesmärkide seadmine käib teisiti kui meedikute eneste poolt.
ehhee
30. märts 2023 17:54
Nüüd on selge, miks Tallinna Haiglat ei soovita ehitada...
vaatleja
29. märts 2023 16:19
Sellise erakliinikuga ei peaks Tervisekassa lepingut sõlmima. Tegutsegu turumajanduse põhimõtete järgi.