"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kampaanianädalal jõudis jäätmejaamadesse tavalisest kuus korda enam suurjäätmeid (1)
30. märts 2023
Foto Mats Õun

Suurjäätmete tasuta äraandmise nädalal 20.–26. märtsil toodi Tallinna jäätmejaamadesse kuus korda rohkem suurjäätmeid kui tavapärasel märtsikuu nädalal.

Tallinna abilinnapea Joosep Vimm tõdes, et toodud suurjäätmete maht näitab kampaania vajalikkust. „Kampaanianädalaga tõstame linlaste motivatsiooni suurjäätmed õigesse kohta ehk jäätmejaama viia ning vähendame seega võimalust, et prügi satub metsa alla,” sõnas Vimm. “Lisaks prügi valesse kohta jätmise ära hoidmisele on jäätmejaamas ka võimekus neid suurjäätmeid kõige efektiivsemalt taaskasutada.”

Märtsikuu kampaanianädalal toodi suurjäätmeid jäätmejaamadesse 1424 korral, ühtekokku ligi 1250 kuupmeetrit jäädet. Nädal varem 13.–19. märtsil toodi jäätmejaamadesse 188,08 kuupmeetrit jäädet.

Sel aastal toimus suurjäätmete tasuta äraandmise kampaanianädal esimest korda. Esmakordselt toimus suurjäätmete kogumiskampaania 2022. aastal kord kvartalis ning kokku toodi 5118 m3 suurjäätmeid.

Kampaanianädalal võetakse korraga igalt tallinlaselt tasuta vastu kuni 3 kuupmeetrit suurjäätmeid ehk jäätmed peaksid mahtuma ühe sõiduauto järelhaagisesse. Suurjäätmeid saab ära anda ka korraldatud jäätmeveo raames. Suurjäätmete vedu saab tellida enda piirkonda teenindava jäätmeveo ettevõtte kaudu ning tasu tuleb maksta vastavalt hinnakirjale. Jäätmevedaja on kohustatud suurjäätmed ära vedama hiljemalt kolme ööpäeva jooksul alates jäätmevaldaja esitatud tellimusest. Lisainfo: https://www.tallinn.ee/et/teenused/korraldatud-jaatmevedu

Kasutuskõlblikku mööblit saab ka jäätmejaamadesse tasuta üle anda kogu aeg. Katkise mööbli eest tuleb jäätmejaamas tasuda vastavalt hinnakirjale. Jäätmejaamad asuvad Pääskülas (Raba 40),  Rahumäel (Rahumäe tee 5a), Pärnamäel (Ristaia tee 8) ja Paljassaares (Paljassaare põik 5). Lisainfo: jaatmejaam.ee

Kui jääb üle heas korras mööblit või toimivat tehnikat, saab täiesti tasuta järele kutsuda ka Uuskasutuskeskuse kaubiku, kirjutades e-posti aadressil kaubik@uuskasutus.ee.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

RAHASTAMINE CHARLY KERKIR
7. apr. 2023 13:40
RAHASTAMINE CHARLY KERKIR Tere kõigile Suur tänu Jumalale CHARLY KERKIR minu teele tagasi toomise eest. Kõigi oma rahaliste vajaduste jaoks või kui teil on rahalisi raskusi, võtke lihtsalt ühendust selle imelise CHARLY KERKIR ga ja olete täiesti rahul. See suurepärane mees on mind just aidanud väikese summaga 55 000 € ja see on minu jaoks enam kui piisav. Ta on südamega mees, tänu sellele imelisele mehele sain ma oma elatustaset ja võlga tõsta. Kui vajate väikelaenu, võtke nendega ühendust ja te ei pea pettuma. E-post: charlykerkir@gmail.com Aitäh Märkus Kui te pole EESTIST, siis hoidke eemale