"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MADIS: See on tohutu raha ja seda tehakse noorte pealt (1)
30. märts 2023
Foto: Dmitri Povilaitis

Veipimine on muutunud noorte hulgas suisa epideemiliseks. On olnud juhtumeid, kus E-sigaretti on tarvitanud juba algklasside lapsedki. Pealinn uuris linlastelt, mida nemad asjast arvavad? Kas e-sigarett on ohutu alternatiiv suitsetamisele või tubakatööstuse konstrueeritud salakaval nikotiinilõks?

„Minu seisukoht on selline, et seda peaks üldse Eestis keelama,“ oli Madis resoluutne. “Kõik need vepimised, snusid jne. Ei olnud ju seda varem? Järelikult, see on kellegi huvides. See on tohutu raha ja seda tehakse noorte pealt.“

Madis võrdles veipimist moodsate telefonidega. „Kõigil on ja mul on ka vaja – lihtne ja rumal loogika,“ ütles ta. „Muidugi see ärritab, eriti kui noored hakkavad seda tegema siseruumides. Kord sõitsin bussiga ja noored hakkasid bussis seda veipi tõmbama. Tegin noomituse ja vastus oli – aga see pole ju tubakas, seda saab siseruumides ka teha. Ja mida sina, onu, teed mulle? Nii toredad ja viisakad ongi meie noored.“ 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ja mida sina, onu, teed mulle?
1. apr. 2023 02:09
oleks andnud allapoole vööd hea litri poolküljega seistes. ja vabandanud komistamisest liigsest tähelepanust veipimisele