"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mai ja juuni tasuta muuseumipühapäevade broneeringud on avatud (0)
31. märts 2023
Tallinna Linnamuuseum Foto: Ilja Matusihis

Eelregistreerimine tasuta muuseumipühapäevadeks on osutunud niivõrd populaarseks, et käesolevaks muuseumipühapäevaks on alles vaid üksikud priipääsmed. Seetõttu on Tallinna Linnamuuseum oma kodulehel avanud nii 7. mai kui ka 4. juuni broneeringud.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja avaldas heameelt, et muuseumipühapäevad on jätkuvasti väga populaarsed. „Head meelt teeb ka see, et mõlemad meie esialgsed eesmärgid – pakkuda muuseumi külastuse võimalust neile, kelle jaoks on piletihind takistus ja pöörata samal ajal muuseumidele ning nende tegevustele pidevalt tähelepanu – on saavutatud. Oleme muuseumipühapäevade korraldust pidevalt täiustanud ning seeläbi on ka muuseumikülastuse kogemus publiku jaoks aina kvaliteetsemaks muutunud. Muuhulgas on eelregistreerimissüsteem end igati õigustanud ja selle rakendamist jätkame kindlasti ka edaspidi,“ sõnas Oja.

Alates 2023. aasta veebruarist saab tasuta muuseumipühapäeval Tallinna Linnamuuseumi filiaale – Tallinna linnaelumuuseum, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, Fotomuuseum, Tallinna vene muuseum, Kalamaja muuseum ja Peeter I maja – külastada eelregistreeritud tasuta pääsmega. Lastemuuseum MiiaMilla on sel aastal suletud ekspositsiooni uuendusteks.

Suure publikuhuvi tõttu on lisaks eelregistreerimisele tekkinud Tallinna Linnamuuseumil vajadus kaasata muuseumipühapäevadele ka vabatahtlikke. „Meie vabatahtlike programmiga on liitunud 48 erinevas vanuses inimest, keda ühendab soov panustada väärtuslikku aega Linnamuusemi seitsme filiaali heaks,“ rääkis Tallinna Linnamuuseumi direktor Heli Nurger. „Aktiivsetele vabatahtlikele pakume ühtlasi võimalust külastada muuseume ja nende mitmesuguseid programme ka muul ajal ning jagada kogetut ka muuseumipühapäeva külastajatega,“ sõnas Nurger.

Ilma eelregistreerimiseta ootavad külastajaid pühapäeval kolm Tallinna Kirjandusmuuseumi Kadriorus: Vilde muuseum  (Roheline aas 3), Tammsaare muuseum (Koidula 12a) ning Mati Undi muuseum (L. Koidula 17). Niisamuti Kultuurikeskuse Kaja galerii (E. Vilde tee 118), Lauluväljaku külastuskeskus (Narva maantee 95), Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljon (Jaan Koorti 24) ja Nõmme muuseum (Jaama 18).

Muuseumide suur palve külastajatele on tulla muuseumipühapäevadele ilma suurte kottideta.

Järgmised tasuta muuseumipühapäevad toimuvad 7. mail, 4. juunil, 2. juulil, 6. augustil, 3. septembril, 1. oktoobril, 5. novembril ja 3. detsembril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.